AcasăSPORTDjokovic a retrăit coșmarul australian. „Mi s-a strâns stomacul”

Djokovic a retrăit coșmarul australian. „Mi s-a strâns stomacul”

În 2022, Novak Djokovic a fost protagonistul unui conflict cu autoritățile australiene, iscat în jurul politicii vaccinării. Tensiunile au avut loc în timpul turneului de la Melbourne. Acum, în 2024, el a revenit la locul în care a trăit cele mai grele clipe ale carierei.

La vârsta de aproape 37 de ani, Djokovic se pregătește să își adauge încă un titlu de Grand Slam la palmaresul său impresionant, care cuprinde deja 25 de astfel de trofee.

După o perioadă dificilă în 2022, când a fost deportat din Australia, Djokovic s-a întors în 2023 și a triumfat în fața lui Stefanos Tsitsipas într-o finală cu scorul de 3-0 la seturi.

De această dată, în 2024, aterizând la Melbourne, Djokovic nu a putut să nu rememoreze faptul că a sosit pe același terminal care a fost epicentrul tensiunilor în 2022.

Când am venit anul acesta, am aterizat la același terminal ca și în 2022 – am revăzut întregul drum pe care l-am parcurs atunci, biroul de imigrație, ba chiar am recunoscut un bărbat care era acolo acum doi ani. Mi s-a strâns stomacul”, a dezvăluit Djokovic la Melbourne.

Cu toate acestea, experiența din 2022 a avut și o notă pozitivă pentru Djokovic, deoarece atenția mediatică pe care a atras-o asupra situației sale a condus la eliberarea majorității deținuților de la Park Hotel, locul în care a fost cazat alături de alți imigranți considerați problematici.

Din ce am înțeles, cea mai mare parte a celor reținuți au fost eliberați. A fost un lucru bun care a rezultat din toată acea situație – din cauza mea, acel loc a atras atât de multă atenție mediatică, presiunea din partea presei a continuat, și oamenii au fost eliberați”, a declarat Djokovic conform Tennis Majors.

author avatar
Mihail Ioan
1.906 afisari

2 COMENTARII

  1. Novak nr 1 iar Australia este o tara de tarani si o colonie Engleza , au noroc ca Chinezii iau dezvoltat si bagat bani in Australia

  2. Seara buna, Nole și buna să-ți fie inima la toate cele șapte bătălii la care vei lua parte la acest Gând Shlem ce se desfășoară în Australia.
    Sunt un tânăr Octogenar, care pe 20 ian a.c. va împlini 4 ani peste cei 80 împliniți deja.
    Te admir pentru întreaga ta făptură , care se ridică la cote superlative în oricare anturaj s-ar afla
    Încă de prin anii ’68-’69 am constatat că am o oarecare influenta asupra semenilor in mijlocul cărora îmi desfășor activitatea.
    În ultima vreme am devenit un pasionat de tenis, meciurile tale urmarindu-le cu mare drag.
    Ea știi că și asupra meciurilor tale și cele ale Simonei Halep mi-am păstrat aceasta influență.
    Nota- la meciurile din finala de la Roland Garos cu Alcazar și la cel cu avut cu australianul de curând, nu am fost prezent.
    Te rog roag-o pe Simona să mă sune la tel 0735784284, că sa vad in ce măsură Gândurile mele ii pot fi de folos, ptr revenirea ei pe terenurile de Tenis…(0735784284)
    Îți țin pumnișorii strânși la toate meciurile la care voi avea prilejul să fiu prezent, ptr că te îndrăgesc Necondiționat
    Nu uita că în toate acțiunile noastre avem nevoie de puțin Noroc și de adresarea unei rugi către Mama Dumnezeu.
    Îți doresc sa te bucuri de Mult Succes la acest Open Australian!
    Ing Constantin Ghinelea(pseudonim)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger