AcasăSPORTDjokovic a castigat Mastersul de la Paris

Djokovic a castigat Mastersul de la Paris

Sarbul Novak Djokovic a castigat, duminica, finala turneului Masters de la Paris, dupa ce l-a surclasat, scor 6-2, 6-3, pe canadianul Milos Raonic.

Meciul a fost la discretia liderului mondial, Djokovic avand nevoie de aproximativ 83 de minute pentru a-si adjudeca victoria. Victoria de la Paris ii asigura sarbului 1.000 de puncte ATP si un cec in valoare de 571.355 de euro.

De altfel, Djokovic a castigat Mastersul de o maniera categorica, sarbul trecandu-si in cont cinci victorii fara set pierdut, desi in fata sa au stat Andy Murray, Kei Nishikori sau Milos Raonic, trei dintre primii 10 jucatori ai lumii, plus Philipp Kohlschreiber si Gael Monfils, marea speranta a francezilor.

A fost a 27-a victorie consecutiva a lui Djokovic intr-un meci disputat in sala, sarbul fiind neinvins indoor din 2012, cand a pierdut, tot la Paris, in fata americanului Sam Querrey. De asemenea, contra lui Raonic, Djokovic a obtinut a 600-a victorie din intreaga cariera.

Si turneul de dublu de la Paris a fost dominat de principalii favoriti. Americanii Bob si Mike Bryan au pierdut un set abia in finala, dar s-au impus, cu 7-6, 5-7, 10-6, impotriva echipei alcatuite din Marcin Matkowski si Jurgen Melzer. Gemenii Bryan au ajuns la 102 turnee castigate impreuna si sunt singurii jucatori din lume, la simplu sau la dublu, care castiga sase turnee Masters intr-un singur sezon.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger