AcasăSPORTDjokovic – Tsonga este prima semifinala de la Wimbledon

Djokovic – Tsonga este prima semifinala de la Wimbledon

Sarbul Novak Djokovic si francezul Jo Wilfried Tsonga se vor infrunta in prima semifinala a turneului masculin de tenis de la Wimbledon.

Cotat cu sansa a 12-a la castigarea turneului, Tsonga a produs marea surpriza in sferturile de finala de la Wimbledon, cand l-a invins, cu 3-6, 6-7, 6-4, 6-4, 6-4, pe elvetianul Roger Federer, favoritul numarul trei si de sase ori campion la Wimbledon in perioada 2003-2009.

Federer a controlat jocul in primele doua seturi, cand a mizat pe un serviciu al doilea foarte bun si a profitat ca Tsonga s-a incalzit mai greu. Francezul a inceput sa dea drumul la asi din setul al treilea si a pus stapanire pe joc.

Tsonga va fi hopul pe care trebuie sa-l treaca sarbul Novak Djokovic pentru a deveni noul lider al clasamentului general. Nole s-a impus, cu 6-2, 3-6, 6-3, 7-5, in meciul din sferturi cu Bernard Tomic si mai are nevoie de o singura victorie, in semifinala cu Tsonga, pentru a deveni lider in clasamentul ATP, indiferent de parcursul actualului lider, Rafael Nadal.

author avatar
Cristi Ionita
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger