AcasăSPORTDjokovic – Nadal este finala masculina de la Wimbledon

Djokovic – Nadal este finala masculina de la Wimbledon

Sarbul Novak Djokovic, noul lider mondial, si spaniolul Rafael Nadal, fostul lider mondial, se vor infrunta in finala turneului de tenis de la Wimbledon.

Dupa ce Djokovic a trecut, cu 7-6, 6-2, 6-7, 6-3, de francezul Jo Wilfried Tsonga,Nadal s-a impus, tot in patru seturi, impotriva britanicului Andy Murray, marele favorit al publicului. Murray a castigat primul set, cu 7-5, dar britanicul a inceput apoi sa comita tot mai multe greseli nefortate si Nadal a castigat urmatoarele trei seturi, cu 6-2, 6-2, 6-4.

Nadal a pierdut, cu 15-6, duelul asilor, dar a avut procentaje mult mai bune la punctele castigate cu primul sau al doilea serviciu. De asemenea,ibericul a comis doar sapte greseli nefortate, fata de cele 39 ale britanicului. Nadal s-a calificat pentru a patra oara, in ultimii cinci ani, in finala de laWimbledon. El a fost campion in 2008 si 2010 si vicecampion in 2006 si 2007. A lipsit de la editia din 2009. Pentru Nadal urmeaza a 12-a finala de turneu de Mare SlemIbericul a castigat patru dintre ultimele cinci turnee de Mare Slem jucate (Roland Garros, Wimbledon si US Open de anul trecut si Roland Garros de anul acesta).

Nadal a castigat 16 dintre cele 27 de meciuri jucate impotriva luiDjokovic. Anul acesta, sarbul l-a batut, totusi, pe unde l-a prins peiberic: Indian Wells, Miami, Madrid si Roma.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
854 afisari

2 COMENTARII

  1. Inaintea turneului de la Wimbedon Nadal avea cu vreo 65 de puncte mai mult ca Djokovici in clasamentul ATP.Daca va castiga turneul, cum nu va ramane Rafa pe locul 1 ATP?

  2. Nadal ramane la 12.070 puncte daca isi pastreaza titlul de anul trecut sau ii se scad 800 de puncte daca pierde finala, va avea 11.270. Djokovic si-a imbunatatit rezultatul de anul trecut, cand a pierdut in semifinale, deci automat va castiga puncte. Djokovic va avea 12.485 de puncte, daca pierde finala, sau 13.285 de puncte, daca iese campion. Din postura de campion en-titre, Nadal nu avea cum sa scoata puncte la finalul turneului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger