AcasăSPORTDivizia A la rugby ar putea disparea

Divizia A la rugby ar putea disparea

Meciurile Grivita - Olimpia au facut deliciul spectatorilor in ultimele sezoane de Divizia A

Daca in fotbalul romanesc se vorbeste de criza financiara si despre disparitia unor cluburi cu traditie, in rugby situatia este si mai dificila: toate cele 10 echipe care au evoluat in 2012, in Divizia A, sunt in pericol de desfiintare.

La Arad, terenul arata precum o orezarie

Rugby-ul romanesc a devenit un sport care se bucura de tot mai putina atentie din partea fanilor. Se vorbeste despre nationala Romaniei, despre „Lupii” Bucuresti (echipa ce ne reprezinta in cupele europene), despre eternele Dinamo si Steaua, despre strainii de la Farul Constanta, Stiinta Baia Mare si RCM Timisoara si cam atat. Lipsa de promovare inseamna automat si lipsa investitiilor, iar acest lucru se observa perfect mai ales la nivelul Diviziei A, al treilea si cel mai de jos esalon valoric, unde jucatorii practica acest sport cu adevarat numai din placere.

 

Iarba este o "rara avis" in "Parcul Copilului" din Bucuresti

Daca in acest an s-au inscris, cu chiu cu vai, 10 echipe la startul competitiei, in 2013 Divizia A s-ar putea sa nu mai existe. Patru dintre cele 10 formatii se pregatesc sa puna lacatul. Rugby Club Grivita (multipla campioana nationala), Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti, CFR Brasov si Lions Arad sunt pe marginea prapastiei. Grivitenii, remunerati de obicei cu 300 de lei pe luna, nu au mai fost platiti din luna mai. In aceeasi situatie se afla si jucatorii de la Olimpia, care ne-au precizat ca au ajuns sa se imprumute la diferite persoane pentru a putea achita baremul arbitrilor, ambulanta si asigurarile de sanatate obligatorii. Acestia ne-au mai ca sunt nemultumiti din cauza faptului ca, desi au castigat competitia in 2011 si 2012, nu li s-a oferit suportul material necesar pentru a face pasul catre Divizia Nationala.

 

La Galati suprafata de joc arata groaznic

CFR Brasov s-a retras deja din Cupa Romaniei, desi trebuia sa joace sambata, acasa, cu CSM Bucuresti, si asteapta un miracol ivit peste iarna pentru a-si putea relua activitatea in 2013. Desi Lions Arad este unul dintre cele mai vechi cluburi din tara, fiind infiintat in 1917, echipa se pregateste si ea sa-si dea obstescul Duh. Deja penalizata cu circa 10.000 de lei noi de catre Federatie, din cauza unor nereguli contractuale, gruparea din Arad nu s-a prezentat la meciul din ultima etapa, cu Rugby Club Grivita, ceea ce inseamna o noua amenda usturatoare, astfel ca este putin probabil ca Lions sa mai gaseasca resursele necesare existentei si in 2013.

Meciurile Grivita - Olimpia au facut deliciul spectatorilor in ultimele sezoane de Divizia A

Alte cinci formatii nu o duc nici ele bine. CSM Sibiu si Callatis Mangalia mizeaza pe o selectie facuta la liber (orice individ dispus si disponibil), Clubul Sportiv Metrorex si Clubul Sportiv Navodari sunt gata sa arunce in lupta, din lipsa de bani, formatii de juniori, iar Sportul Studentesc sta la mana unor fosti internationali care au evoluat si in trecut la gruparea din Complexul Studentesc Tei. RCM Galati pare, momentan, singura formatie din acest esalon gata de lupta indiferent de numele adversarului.

author avatar
Cristi Ionita
668 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger