AcasăSPORTDinamo - Steaua: 1-3. Vezi golurile si rezumatul meciului! VIDEO

Dinamo – Steaua: 1-3. Vezi golurile si rezumatul meciului! VIDEO

Steaua a invins, luni, in deplasare, cu scorul de 3-1 (1-1) pe Dinamo, in derbiul etapei a XVI-a a Ligii I, aceasta fiind prima infrangere a „alb-rosiilor” pe teren propriu in actualul sezon.

Golurile invingatorilor au fost marcate de Raul Rusescu ’22, ’59 si Mihai Costea ’90+2, in timp ce pentru gazde a inscris Marius Niculae, in minutul 20, din penalti.

1-0: Marius Niculae a transformat cu noroc penaltiul acordat de Cristian Balaj pentru un hent comis in careu de Iliev, mingea revenind din bara in spatele portarului Tatarusanu si intrand apoi in poarta.

1-1: Rusescu a reusit egalarea cu un sut de la 25 de metri lateral dreapta, cu largul concurs al portarului Balgradean.

1-2: Nikolici a patruns pe partea stanga, a centrat in careu si Rusescu a inscris cu un sut din intoarcere de la 6 metri.

1-3: Mihai Costea a fost lansat in adancime, a trecut de Grigore si l-a invins pe Balgradean cu un sut la coltul lung.

[youtube]uapZRcyfuM0[/youtube]

Dinamo: Balgradean – Luchin (Tucudean ’79), D. Grigore, Moti, Zie Diabate – L. Rus, D. Kone, C. Munteanu, Alexe (L. Ganea ’46) – Danciulescu, M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Steaua: Tatarusanu – Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici – Prepelita (M. Costea ’69), Bourceanu, Brandan – Rusescu, Nikolici (Fl. Costea ’89), Tanase. Antrenor: Ilie Stan.

La meciul din Soseaua Stefan cel Mare au asistat aproximativ 16.000 de spectatori, dintre care 676 de fani stelisti. Fostul fotbalist al echipei Dinamo Bucuresti Gabriel Torje, acum la Udinese, a fost prezent la meci, a salutat galeria si scandat impotriva rivalilor de la Steaua. Un alt fost dinamovist Florentin Petre a dat lovitura de incepere a meciului.

Inainte de meci, la statia de amplificare a stadionului au fost puse melodii ce faceau referire la oi. Galeria echipei Dinamo a afisat un banner pe care era scris „Toti interzisii merita scuze, voi in penal la acuze”. Imediat dupa golul marcat de Marius Niculae, galeria dinamovista a aruncat cu fumigene, petarde si torte. Tot atunci o torta a fost aruncata si dinspre sectorul galeriei steliste.

La pauza unul dintre suporteri a castigat un autoturism marca Mitsubishi Colt, iar alti trei au primit cate 500 de euro ca premiu pentru cele mai frumoase bannere.

„Cea mai frumoasa victorie din cariera mea de antrenor”

„Este o victorie importanta pentru noi. Acest joc putea salva turul de campionat. E cea mai frumoasa victorie din cariera mea de antrenor si vreau sa-i felicit pe jucatori pentru ca au demonstrat ca sunt valorosi. Rusescu a inteles ca trebuie sa joace simplu si sper sa o tina tot asa. Daca reusim sa castigam si meciul cu CFR Cluj situatia se va schimba total. Nu ne-a ars de turma de oi, ne-am concentrat pe joc si vreu sa-i felicit inca odata pe jucatori pentru ca au respectat tot ce le-am spus inainte de meci. Nu le-am cerut sa joace pentru mine, eu am avut tot timpul pozitia consolidata, pentru ca domnul Becali spusese ca nu se pune problema sa fiu demis”, a afirmat Stan.

El a mai spus ca se gandeste la titlul de campion, mai ales acum dupa ce a invins echipa de pe primul loc. „Nu pot spune ca Dinamo a fost o echipa epuizata. Noi am revenit repede dupa golul primit, jucatorii au crezut ca putem invinge. Am emotii inaintea fiecarui meci, nu doar inaintea celui cu Dinamo. Asta este meseria mea, de cand am venit la Steaua am avut numai derbiuri. Steaua se va schimba mult dupa acest tur. Veti vedea o alta Steaua in retur, mult mai puternica, dar avem nevoie de liniste pentru asta. Cum sa nu ne gandim la titlu, am invins echipa de pe primul loc si mai avem un retur de campionat. Imi doresc sa revenim in Ghencea. Poate domnul Becali v-a rezolva problema si ne vom intoarce din retur”, a precizat Stan.

 

author avatar
Ciprian Purice
2.214 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger