AcasăSPORTDinamo s-a intors in timp: slabi ca acum 41 de ani!

Dinamo s-a intors in timp: slabi ca acum 41 de ani!

Lucescu,, Dinu si Dumitrache erau reperele echipei din 1971

Sub comanda lui Dario Bonetti, echipa din Stefan cel Mare traverseaza cel mai slab inceput de campionat de la editia 1971-1972, cand fotbalistii pregatiti, pe atunci, de Dumitru Nicolae Nicusor aveau aceeasi linie de clasament: sase victorii, patru remize si cinci infrangeri!

Lucescu,, Dinu si Dumitrache erau reperele echipei din 1971

Cu esecul de sambata seara, 0-1 cu FC Vaslui, „cainii” au egalat contraperformanta din urma cu 41 de ani. In startul sezonului 1971-1972, Dinamo a invins CFR Cluj (3-2 deplasare), Poli Iasi (1-0 deplasare), Univ.Craiova (3-0 acasa), „U”Cluj (3-2 acasa), Crisul Oradea (3-1 acasa) si Steaua (1-0 acasa). Remizele s-au consemnat cu Steagul Rosu (2-2 acasa), ASA Tg.Mures (0-0 deplasare), UTA (1-1 acasa) si Petrolul (1-1 acasa). Dinamovistii au cedat cu Rapid (0-1 deplasare), Farul (0-1 deplasare), Jiul (1-2 deplasare), SC Bacau (1-3 deplasare) si FC Arges (2-3 deplasare). Dinamo avea sa incheie la locul 3 turul de campionat, avandu-i in componenta pe Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florea Dumitrache, Alexandru Custov, Florin Cheran sau pe fratii Ion si Radu Nunweiller.

In cartea sa autobiografica, „Zambind din iarba”, Cornel Dinu povesteste cum diriguitorii lui Dinamo au trimis echipa in cantonament intr-o baza militara, pentru a recupera terenul pierdut in fata lui FC Arges, condusa pe teren la vremea aceea de Nicolae Dobrin. Perioada de pregatire s-a transformat intr-o continua petrecere, iar rezultatul final a fost ca Dinamo a terminat campionatul pe locul 7, cu o linie de clasament rusinoasa: 12 victorii, 7 egaluri si 11 infrangeri si un golaveraj 46-36. In Cupa Romaniei a cedat in semifinale, 6-7 dupa lovituri de departajare, in fata celor de la Jiul Petrosani, iar in Cupa Campionilor Europeni a fost eliminata de Feyenoord Rotterdam, in turul al II-lea, dupa un 0-3 pe „23 August” si 0-2 in deplasare. Diferenta fata de acum este ca atat cu un an inainte, cat si cu un an dupa, Dinamo a castigat campionatul.

author avatar
Sebastian Stan
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger