AcasăSPORTDinamo, pe tobogan, spre Liga 2

Dinamo, pe tobogan, spre Liga 2

Încă un eșec pentru „câinii roșii” în Superligă. Dinamo a pierdut pentru a doua oară la rând în prelungiri, spre disperarea fanilor și a conducătorilor. Deși în perioada de transferuri din iarnă au venit foarte mulți fotbaliști, unii aduși pe bani frumoși, jocul formației din Ștefan cel Mare suferă și în play-out.

De data aceasta, Oțelul lui Dorinel Munteanu le-a furat dinamoviștilor în ultima secundă cele 3 puncte, lăsându-i pe loc direct retrogradabil, alături de FC Botoșani.

„Câinii”, cu moralul la pământ

„Trebuia să facem fault. Nu ai voie să fii prins așa descoperit pe o contră, pe o fază fixă a noastră. Normal, suporterii sunt la fel de supărați ca și noi. Nu știu cât de mult ne ajuta un egal în această seară. Dar măcar era un punct.  Mergem înainte, nu cred că mai e accesibilă salvarea directă”, a declarat Răzvan Patriche, căpitanul lui Dinamo, la finalul partidei.

La finalul meciului jucătorii au fost trași la răspundere de fanii prezenți în deplasarea de la Galați. Ar fi o dramă uriașă în rândul dinamoviștilor dacă ar retrograda din nou, după ce abia au revenit în prima ligă. Din păcate, la cum se mișcă echipa, au toate șansele să ajungă din nou în liga secundă.

În momentul de față, cea mai bună variantă pentru Dinamo ar fi să prindă locurile de baraj și să încerce salvarea din acea poziție.

De partea cealaltă, în Liga a 2-a, Șelimbăr, Corvinul, Unirea Slobozia, CS Mioveni, Csikszereda și Gloria Buzău sunt echipele care joacă în play-off. Nu toate au drept de promovare, astfel că primele două dintre Slobozia, Mioveni, Csikszereda și Buzău promovează direct, iar celelalte două merg la baraj cu locurile 7 și 8 din play-out-ul Ligii 1.

Se anunță vremuri dificile pentru „câini”, căci potențialele adversare de la baraj sunt echipe cu greutate.

Situația actuală la club

Luni a fost o zi plină pentru Dinamo, deoarece a avut loc și un nou termen în dosarul de reorganizare judiciară a clubului, în urma căruia gruparea „alb-roșie” a primit o veste importantă legată de ieșirea din insolvență. Instanța a programnat un nou termen pentru data de 14 octombrie 2024, însă lucrurile se pot mișca și mai repede de atât.

Dinamoviștilor le rămân două variante pe masă. Fie așteaptă până atunci un verdict, fie acționarii Red&White plătesc datoriile rămase, de aproximativ un milion de euro, din dosarul de insolvență. Cu toate datoriile pe zero, conducerea clubului va putea solicita un nou termen și ar putea ieși din coșmarul insolvenței mai repede.

Mai sunt, însă, două obstacole și anume contestațiile lui Mircea Rednic, care cere 32.000 de euro, reprezentând 4 salarii neplătite, din perioada în care a fost antrenor al lui Dinamo și a lui Diego Fabbrini.

Începând cu anul 2021, Dinamo a intrat în a doua insolvență. Prima a fost rezolvată după un an și trei luni. Reprezentanții lui Ionuț Negoiță au plătit atunci doar 800.000 de euro din datoriile care erau de până la 17,5 milioane de euro.

Acum, datoriile lui Dinamo la intrarea în insolvență erau de 7 milioane de euro, dar, după aprobarea planului de reorganizare, suma a scăzut la 900.000 de euro.

Ce plan are Cristi Borcea

Fost acționar în Ștefan cel Mare, Cristi Borcea susține că nu acesta este Dinamo cu care a crescut și că unica șansă pentru revenirea în elita fotbalului românesc este o colaborare.

„Mă doare… nu mă regăsesc când e o bucurie să promovezi din «B» în «A» și să te salvezi de la retrogradare. Nu e Dinamo ăla cu care am crescut”, a reacționat Borcea.

Fostul patron de la Dinamo susține că trebuie neapărat făcută fuziunea cu CS Dinamo, mai ales după venirea lui Ionuț Lupescu la CS – „Nu văd decât o colaborare pentru a fi un singur Dinamo (…) organizarea ar trebui să fie din partea CS-ului”.

Omul de afaceri dă de înțeles că problemele grave pe care le-a avut cu inima au fost din cauza emoțiilor trăite în perioada în care a condus FC Dinamo. Se știe că el este un fan împătimit al clubului, iar acum, când clubul este într-o situație disperată, toată lumea se întreabă un singur lucru – va dori Cristi Borcea să revină la echipă?! Deocamdată, doar cu sfaturi se pare.

author avatar
Mihail Ioan
446 afisari

1 COMENTARIU

  1. Niște prăpădiți, care trăiesc din amintiri . Mai bine se desființa echipa și dacă cineva era așa de nebun sa mai bage bani în curul unor tatuați era treaba lui. Noi trăiam din amintiri și era mai bine. Habarnistii ăștia nu reprezintă pe nimeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger