AcasăSPORTDinamo joacă în „Misiune Imposibilă”

Dinamo joacă în „Misiune Imposibilă”

Dacă, în play-off, campioana s-a decis încă de acum câteva etape, cu retrogradarea este ceva mai dificil. Suntem martori, probabil, la una dintre cele mai strânse lupte pentru salvare din istoria Ligii 1. Cinci cluburi sunt implicate, fiecare dintre ele putând pica în „B” în ultima rundă, care se va juca weekend-ul următor. Emoțiile sunt pentru FC Botoșani, Voluntari, Poli Iași, FCU Craiova și …Dinamo.

Să mai spunem și că, în caz de egalitate de puncte, se va face departajarea după criteriul rotunjirii la intrarea în play-out. Avantajul, din acest punct de vedere, aparține Voluntariului, singura formație care nu a beneficiat de rotunjire.

Dinamo și FCU Craiova stau cel mai prost, fiind la mâna celorlalte rezultate și asta numai dacă vor reuși să își câștige meciurile. Altfel, zboară direct în Liga  2.

Scenariul în care se poate salva Dinamo

Așadar, înainte de orice fel de calcule, Dinamo trebuie neapărat să o învingă pe UTA în ultima rundă a sezonului. Dacă nu vor reuși să ia cele 3 puncte, pe teren propriu, „câinii” își pot lua adio de la primul eșalon.

În schimb, dacă dinamoviștii ies învingători, lucrurile se complică, în sensul că încep calculele. Iată care este scenariul prin care Dinamo se salvează:

1.    Bate pe UTA;

2.    FC Botoșani pierde cu Oțelul, la Galați;

3.    FC Voluntari pierde cu U Cluj;

4.    Poli Iași pierde cu Petrolul;

5.    FCU Craiova nu câștigă cu Hermannstadt.

Aceasta ar fi salvarea directă de la retrogradare, dar pentru Dinamo mai există și calea barajului, acolo unde ar putea ajunge dacă se îndeplinesc oricare două dintre condițiile de mai sus… plus victoria cu UTA!

author avatar
Mihail Ioan
389 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger