AcasăSPORTDinamo il cumpara pe Marius Pena cu banii lui Copos!

Dinamo il cumpara pe Marius Pena cu banii lui Copos!

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo i-a promis antrenorului Dorinel Munteanu ca va rezolva problema achizitiilor de jucatori „cu banii pe care mi-i datoreaza George Copos”.

George Copos, un dinamovist cu haine visinii

Nici prin cele mai negre ganduri nu-i trecea lui George Copos ca va ajunge sa contribuie la bunastarea clubului rival. Si, totusi, iata ca lucrurile sunt pe cale sa se petreaca intocmai.

Pena este cel mai puternic atacant din lotul Otelului

O datorie veche de patru ani il pune pe rapidistul Copos in situatia sa contribuie activ la transferurile de jucatori pregatire de gruparea din Stefan cel Mare. Patronul Rapidului are o datorie de 500.000 de euro fata de una dintre societatile prietenului sau, Nicolae Badea, iar banii vor fi folositi de seful dinamovistilor pentru a-l aduce in „Groapa” pe Marius Pena, golgeterul la zi al Otelului, cu 5 reusite.

Aflata in procedura de insolventa, FC Rapid va incepe sa faca plati catre creditori (printre care se numara si Nicolae Badea), banii urmand a proveni in mare parte din drepturile tv si din vanzarea de jucatori. In weekend, boss-ul „Computerland” l-a linistit pe Dorinel Munteanu, lasand sa se inteleaga faptul ca va fi activ pe piata transferurilor in aceasta iarna, asta in pofida problemelor financiare cu care se confrunta clubul: „Ne lipseste o competivitate mai apropiata pe anumite posturi, dar pe care incercam sa o rezolvam in aceasta pauza competitionala”.

Probleme in atac

Competivitatea la care face referire Nicolae Badea lipseste, in primul rand, in compartimentul ofensiv, acolo unde Ionel Danciulescu (final de cariera) si Marius Alexe (propus pentru un transfer in strainatate) par a nu mai face parte din planurile antrenorului Dorinel Munteanu pentru retur. In aceste conditii, atacul dinamovist va sta doar in George Tucudean (6 goluri in tur), in timp ce Mircea Axente (un gol) si Andrei Cristea (niciun gol) reprezinta doar solutii de criza. Cu siguranta, venirea lui Marius Pena ar da forta ofensivei, aspect urmarit si de staff-ul tehnic al „cainilor”.

„Balaurul” din Galati

Campion cu Otelul in 2011, Marius Pena si-a castigat locul de titular in atacul galatenilor abia in acest sezon, iar cele cinci reusite din tur l-au facut golgeterul echipei. Pentru rapidisti, Pena este „balaurul” care le-a marcat de trei ori in ultimul joc pe 2012, scor 2-3 in Giulesti. Executiile din partida cu Rapid l-au convins pe Dorinel Munteanu sa-i ceara presedintelui Nicolae Badea transferul „de urgenta” al fostului sau elev Marius Pena.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
603 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger