AcasăSPORTDinamo a pierdut Cupa Romaniei la penalty-uri!

Dinamo a pierdut Cupa Romaniei la penalty-uri!

Ceea ce trebuia sa fie o seara victorioasa, in memoria regretatului Patrick Ekeng –  fotbalistul decedat pe 6 mai, dupa un stop cardiac suferit pe teren – s-a transformat intr-o seara trista pentru Dinamo.

 

Marti, la o saptamana dupa ce finala cupei ar fi trebuit a se joace, potrivit programarii initiale, pe un stadion (Arena Nationala) plin cum putini ar fi crezut, gruparea din Stefan cel Mare a pierdut la penalty-uri confruntarea cu CFR Cluj si a ratat sansa de a cuceri cea de-a 14-a Cupa a Romaniei. Trofeul va ajunge in schimb in Gruia, pentru a patra oara in istoria acestui club , dupa izbanzile din 2008, 2009 si 2010. Culmea este ca Dinamo a avut 2-0 dupa primele 45 de minute, a fost egalata in minutul 89, iar in prelungiri, prin Lazar, a avut o bara, la o ocazie monumentala.

 

La penalty-uri, a ratat insa Dorin Rotariu, in vreme ce ardelenii au fructificat tot, astfel ca trofeul Cupa Romaniei ia calea Clujului. Presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan a anuntat ca o replica a trofeului va fi trimisa in Camerun, acasa la Ekeng: „Galeria lui Dinamo este fantastica, sunt invidios pe Dinamo ca are o asemenea galerie. Ne vom tine de promisiune si o replica a Cupei o vom trimite in Camerun, Patrick merita o cupa pe mormantul lui. Nu stiu daca Dinamo a fost peste noi in prima repriza, dar in a doua parte i-am dominat, am dat gol repede si eram sigur ca la penalty-uri castigam, pentru ca bietii exerseaza tot timpul”.

DINAMO – CFR CLUJ 2-2, 4-5 la penalty-uri
Au marcat: Gnohere 23 pen., Bicfalvi 36 / Juan Ruiz 48, Cr. Lopez 8

DINAMO: C

erniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt.) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic (Nedelcearu 83), Kortzorg (V. Lazar 75) – Gnohere. Rezerve: Mutiu – Bartalstovu, I. Serban, A. Marc, Vl. Olteanu. Antrenor: Mircea Rednic

CFR CLUJ: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Muresan, Camora (cpt) – Gomelt (Cr. Lopez 46), Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud (Beleck 59), Nouvier (V. Bruno 80). Rezerve:  Vîtca – Nascimento, L. Goian, D. Filipe Coelho. Antrenor: Antonio Conceicao

 

author avatar
Mihai Koblenko
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger