AcasăSPORTDinamo a „driblat” Statul de o datorie de 5 milioane de euro!

Dinamo a „driblat” Statul de o datorie de 5 milioane de euro!

Ionut Negoita stie sa jongleze cu datoriile FC Dinamo

Adunarea Generala a creditorilor societatii care administreaza FC Dinamo a aprobat planul de reorganizare, singura categorie care s-a opus fiind cea a creditorilor bugetari.

Ionut Negoita stie sa jongleze cu datoriile FC Dinamo

Reprezentantii statului s-au opus aprobarii deoarece ar urma sa recupereze doar 5,93% din suma datorata de SC Dinamo 1948 SA la bugetul de stat in cazul in care planul de reorganizare ar fi implementat. „Ieri a fost Adunarea Generala a creditorilor si a fost aprobat planul de reorganizare a societatii de catre creditori, cu trei categorii din cele patru, garantati, bugetari, chirografari si salariati. Creditorii bugetari, ANAF-ul, au votat impotriva”, a declarat administratorul judiciar Catalin Dascal. Astfel, conform planului aprobat, statul roman va mai primi doar 1,45 milioane lei din datoria totala de 24,42 milioane a clubului Dinamo! Pe 3 decembrie, judecatorul sindic va confirma planul de reorganizare al FC Dinamo, urmand ca acesta sa fie implementat in termen de sase luni.
Datoriile cifrate in prezent la 77.826.649 de lei (17,5 milioane de euro) vor scadea cu 74.340.516 de lei (16,7 milioane de euro) daca planul de reorganizare va fi respectat. Asta inseamna ca Dinamo va avea de platit doar 4,48% din datoriile actuale, adica 3.486.133 de lei (800.000 de euro)!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger