AcasăSPORTDin subteranele Formulei 1: Romano-germanul Kolles a santajat gigantul Mercedes

Din subteranele Formulei 1: Romano-germanul Kolles a santajat gigantul Mercedes

Colin Kolles este nascut in Romania, la Timisoara

Germanul de origine romana Colin Kolles, fost conducator al echipelor de Formula 1 Force India si HRT, ar fi incercat sa-l santajeze pe directorul executiv al Mercedes AMG, Toto Wolff.

Colin Kolles este nascut in Romania, la Timisoara

Potrivit cotidianului Bild, Kolles – roman nascut la Timisoara sub numele Calin Colesnic – ar fi inregistrat o conversatie cu austriacul Wolff, in care acesta ii vorbea de rau pe Ross Brawn, „team principal” al echipei Mercedes AMG, pe Niki Lauda, presedintele team-ului german, si pe Dieter Zetsche, presedintele grupului Daimler. Austriacul, actionar cu 16% la o alta echipa de Formula 1, Williams, ar fi vorbit si despre acest conflict de interese. Discutia ar fi avut loc in luna februarie, la Barcelona, a adaugat sursa citata, apoi Kolles i-ar fi cerut bani lui Wolff, pentru a nu face publica inregistrarea. Conflictul dintre cei doi ar fi fost aplanat de interventia administratorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, informeaza motorsport.com. Totodata, Mercedes ar fi obtinut un ordin judecatoresc de interzicere a publicarii conversatiei.

Colin Kolles, 45 de ani, de profesie medic stomatolog, a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India si HRT. Ultima echipa la care a lucrat, ca „team principal”, a fost Hispania Racing Team, desfiintata anul trecut.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger