AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuDiletantii si tarnacopul

Diletantii si tarnacopul

nIntre stelisti (in rosu) si “studenti” nu au fost diferente

Pe stadionul din Regie, duminica la vremea siestei, Sportul Studentesc a dat piept cu echipa de gradati a lui Gigi din Pipera.

nIntre stelisti (in rosu) si “studenti” nu au fost diferente

Mai toti microbistii credeau ca fosta castigatoare a Cupei Campionilor Europeni isi va lasa, in sfarsit, lenea acasa si ii va da o lectie de fotbal formatiei alcatuite in pripa din studenti prin corespondenta, elevi de la profesionala si baieti tomnatici care, pentru a li se afla varsta, trebuie cautati la dinti precum caii. N-a fost sa fie asa, fiindca invataceii antrenorului Levy n-au izbutit sa sparga apararea aglomerata a gazdelor si nici sa le sugrume darzenia cu care acestea jucau. Mai mult decat atat, umbrele fostilor vitezisti s-au lovit de tenacitatea unui jucator – Tarnacop, pe numele sau – care le-a zadarnicit toate intentiile legate de o victorie, aducandu-i astfel pe antrenorii de langa cimitirul Ghencea si pe contopistul Meme Stoica in pragul disperarii. Halul in care s-au prezentat fotbalistii de la Steaua la acest meci ne indreptateste sa-i consideram niste diletanti, si nimic altceva. Singura lor consolare a venit cateva ore mai tarziu, cand componentii Petrolului Ploiesti (alti diletanti) au capotat pe noul stadion din orasul gazului in intalnirea cu Dinamo, pierzand cu umilitorul scor de 1-5. O echipa alcatuita din fotbalisti care candva au fost in topuri, dar care acum au nevoie de cate-o frectie revigoranta, nu putea sa faca fata impetuozitatii dinamoviste! Petrolistii s-au intrecut in pase date aiurea sau la adversar si au jucat un fel de sarba pe loc. In schimb, „cainii rosii” au pus osul la treaba, dovedind pe tot parcursul partidei ca merita sa-si priveasca adversarii din balconul clasamentului. Dupa felul in care s-a desfasurat partida, faptul ca arbitrul intalnirii a acordat pe nedrept primul gol inscris de cei din Tei, care a fost marcat din ofsaid, nu ne indeamna sa spunem ca rezultatul a fost influentat. Dar ne gandim cum naiba de omul cu fluierul nu se uita la televizor, unde ar fi vazut ca DNA-ul a pus capastrul pe arbitri?! Ori o fi atat de sarac, bietul de el, ca nici plasma n-o avea in casa?

Tot duminica am urmarit jocul dintre Vaslui si Vointa Sibiu. Baietii de pe combinele lui Porumboiu au facut o partida foarte buna, castigand cu 2-0. Cu toate ca au fost infranti, fotbalistii de pe Cibin au luptat din rasputeri, lasand o impresie buna. Ei alcatuiesc o echipa sudata si ambitioasa, care, credem, va da de furca multor formatii din liga lui Mitica.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger