AcasăSPORTDigiSport, interesata sa preia destinele "galacticelor" de la Oltchim!

DigiSport, interesata sa preia destinele „galacticelor” de la Oltchim!

Antrenorul Vestergaard discuta cu jucatoarele sale situatia clubului

Soarta campioanei Romaniei la handbal feminin ar putea fi incredintata gigantului media condus de Zoltan Tsezari, DigiSport fiind deja este unul din sponsorii formatiei Oltchim Rm.Valcea.

Antrenorul Vestergaard discuta cu jucatoarele sale situatia clubului

Imediat dupa demisia lui Constantin Roibu de la conducerea combinatului Oltchim, finantarea catre clubul de handbal a fost sistata. Bugetul de 4 milioane de euro, cu care se dorea in acest sezon castigarea trofeului Ligii Campionilor, a ramas in aer.

Ada Nechita, una dintre jucatoarele care nu stiu cum sa-si primeasca salariu

Mai multi investitori sunt interesati de preluarea uneia dintre cele mai puternice echipe de handbal feminin din lume, dar clubul valcean intampina probleme cand potentialii investitori afla la cat se ridica investitia si care este profitul (trofeul Ligii Campionilor este recompensat cu aproximativ 100.000 de euro de catre organizatori).

Astfel, salariile anuale ale jucatoarelor insumeaza 3,6 milioane de euro, la care se mai adauga si costurile aferente deplasarilor pentru meciurile din tara si din strainatate. Dupa ce Constantin Roibu a aruncat pe piata informatia potrivit careia i-a propus presedintelui FRH, Cristian Gatu, sa discute cu Primaria Bucurestilor posibilitatea preluarii clubului, o alta pista a aparut la orizont.  Este vorba despre televiziunea DigiSport, care indeplineste deja rolul de sponsor la gruparea antrenata de Jakob Vestergaard. Din cate se pare, televiziunea aflata in portofiului RCS&RDS ar fi dispusa sa salveze corabia valceana, dar nu poate sa asigure decat jumatate din bugetul actual, cifrat la 4 milioane de euro.

Vedetele aduse din strainatate, stau linistite: contractele sunt platite pana in iarna

Criza financiara de la Oltchim a creat divergente si in cadrul lotului, asta dupa ce jucatoarele romance au constatat ca sunt singurele neplatite. Sportivele aduse de „afara”, incepand cu Bulatovic, Leynaud, Pineau si terminand cu Barbosa sau Navarro, sunt cu contractele platite pana la iarna, asta pentru ca au avut impresari care au negociat la sange. In schimb, romancele s-au ales cu buza umflata si nu au avut cui sa se planga, deoarece Nicu (numele de cod al jupanului Constantin Roibu) tocmai si-a dat demisia de la sefia combinatului. Jucatoarele autohtone au salarii cuprinse intre 5.000 si 17.000 de euro pe luna, iar acestea nu pot fi achitate daca nu va fi gasit un sponsor. De cealalta parte, stranierele nu sunt foarte linistite cu situatia. Daca echipa se va desfiinta, ele nu vor avea unde sa se transfere pe niste contracte cel putin egale cu cele avute la Oltchim. Valcea plateste cele mai mari salarii din handbalul feminin mondial, iar singura echipa care ar putea rivaliza cu „galacticele” lui Vestergaard, in speta Eto Gyor, are lotul complet si nu mai doreste achizitii.

author avatar
Sebastian Stan
728 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger