AcasăSPORTDigiSport ia Champions League si Cupa Mondiala

DigiSport ia Champions League si Cupa Mondiala

Postul public de televiziune a ales sa nu participe la licitatia pentru drepturile tv ale turneelor finale de CM din 2018 si 2022. Din vara, TVR va pierde si UEFA Champions League.

DigiSport va pune monopol pe transmisiunile fotbalistice din Romania

Miliardarul Zoltan Teszari si-a propus sa trimita la podea toata concurenta pe nisa canalelor sportive. Planul omului de afaceri este sa domine acest segment de piata, drept pentru care DigiSport va pune la bataie orice suma de bani necesara achizitionarii drepturilor tv pentru Liga Campionilor. Este competitia regina intercluburi, pe care Digi o vrea in programele de transmisiuni pentru zilele de marti si miercuri. In vara, cand societatea „TEAM” va organiza o noua licitatie privind drepturile tv rezervate UCL, trustul media romanesc va plusa, daca este nevoie, pana la 45 de milioane de euro, suma achitata de TVR, in 2009! Cu toate acestea, se crede ca pachetul de meciuri pentru urmatorii trei ani va avea un pret mult mai mic, data fiind situatia economico-financiara in care se regaseste Europa.

Obligati la parteneriat cu un post national

Politica UEFA este ca partida vedeta a fiecarei zile de Liga Campionilor sa poata fi urmarita de toti microbistii, urmand a fi transmisa in sistem „free to air”. Cum DigiSport nu este un post national, asta inseamna ca este obligatoriu realizarea unui parteneriat cu un astfel de canal. Fie TVR, fie PRO TV, ambele avand experienta ultimilor ani in care si-au impartit jocurile din UCL. Antena 1 nu intra in discutie, intre cele doua trusturi existand un razboi in toata regula.

TVR desfiinteaza Departamentul Sport

Televiziunea nationala se retrage din cursa transmisiunilor fotbalistice. Dupa ce a ales sa nu participe la licitatia pentru drepturile tv ale CM 2018 si 2022, angajatii din Dorobanti spun „pas!” si Ligii Campionilor, competitie pe care o mai au pe cap doar pana la finala din luna mai. Microbistii vor putea vedea, totusi, la TVR turneele finale ale Euro 2012 si CM din 2014, competitii antamate in anii trecuti.

Pachet „all inclusive” la RCS&RDS

Liga Campionilor si „mondialul” ar fi cireasa de pe tortul pregatit de RCS&RDS abonatilor sai. In clipa de fata, pe DigiSport – prin cele trei canale de sport – se transmit, deja, cele mai tari campionate de fotbal din Europa (Spania, Anglia, Italia si Franta), Formula 1 si numeroase turnee de tenis. In aceasta iarna, postul tv va arata telespectatorilor bucuresteni si toate jocurile amicale ale granzilor din Liga 1.

„DolceSport”, singurul adversar notabil

Pe piata televiziunilor de sport, RCS&RDS nu are un rival pe masura. Doar „DolceSport” incearca sa atinga stacheta, asta in timp ce „Sport.ro” si „GSP TV” conteaza doar atunci cand Gigi Becali intra in direct prin telefon pentru a-si expune ideile.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.032 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger