AcasăSPORT"Digi" din Anglia dinamiteaza piata drepturilor tv: un miliard pentru Liga Campionilor!

„Digi” din Anglia dinamiteaza piata drepturilor tv: un miliard pentru Liga Campionilor!

BT Sport nu are rival pe segmentul de nisa din Marea Britanie

Mass-media sportiva din Marea Britanie are un nou lider, iar acesta nu mai este parte a gigantului „Sky”. Intrarea pe piata a operatorului „BT Sport” pur si simplu a aruncat in aer concurenta.

BT Sport nu are rival pe segmentul de nisa din Marea Britanie

Incepand cu vara acestui an, tot ce inseamna sport la televizor se vede in exclusivitate la „BT Sport”, o lovitura nemaiintalnita in istoria mass-media, dupa cum o descriu specialistii englezi. Mai intai, „BT Sport” a platit 900 de milioane de euro pentru drepturile tv din Premier League, cel mai tare campionat de fotbal al planetei! Atentie, pana si Liga de Fotbal Feminin din Anglia se vede pe „BT Sport”! Apoi, pasul doi l-a reprezentat negocierea individuala cu fiecare liga puternica de pe continent, pentru ca microbistii din Regat sa poata viziona si derby-urile dintre Napoli si Juventus, Bayern si Borussia ori PSG si Monaco. Recent, oficialii companiei s-au grabit sa anunte finalizarea tratativelor cu TEAM, detinatorul drepturilor tv pentru Liga Campionilor: in perioada 2015 – 2018, competitia regina intercluburi va fi in exclusivitate in Marea Britanie numai la „BT Sport”. Pretul de achizitie: un miliard de euro! De remarcat ca, in 2011, „Sky” si „ITV” au platit 400 de milioane pentru trei ani de UCL.

Pastrand proportiile, debutul in forta al „BT Sport” se aseamana cu cel al „RCS&RDS”, operatorul pe cablu care, in urma cu cinci ani, a aruncat in joc 100 de milioane de euro ca sa castige licitatia pentru drepturile tv ale Ligii 1. Intre timp, pe canalul propriu – „DigiSport” – se transmit si meciuri din Liga Campionilor, Liga Europa, Spania, Italia sau Franta.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger