AcasăSPORTDiferenta dintre medaliatii olimpici romani si rusi: Noi cu Latitude, ei cu...

Diferenta dintre medaliatii olimpici romani si rusi: Noi cu Latitude, ei cu A8!

O mare de masini Audi i-a asteptat pe sportivii rusi la Moscova

Vladimir Putin a fost maestru de ceremonii la premierea, la Moscova, a sportivilor rusi care au obtinut medalii la Jocurile Olimpice de la Londra.

O mare de masini Audi i-a asteptat pe sportivii rusi la Moscova

Desi delegatia Rusiei a incheiat abia a patra Jocurile Olimpice editia 2012, cu 82 de medalii de castigate, dintre care numai 29 de aur, guvernul a fost extrem de multumit, avand grija ca sportivii sa fie rasplatiti cu varf si indesat.

Inotatoarea Alexandra Patkevici pozandu-se alaturi de un superb A8

Astfel, gratie Fundatiei Olimpice Ruse, sponsorizata de miliardari precum Roman Abramovici, Oleg Deripaska sau Aliser Usmanov, rusii si-au premiat laureatii la Londra cu sume substantiale, plus o masina ultimul racnet.

Presedintele Putin inmanand distinctiile voleibalistilor rusi

Campionii olimpici au primit cate 125.000 de dolari si un Audi A8, al carui pret de catalog este 120.000 de dolari. Vicecampionii s-au ales cu 80.000 de dolari si un Audi A7 (75.000 de dolari), iar medaliatii cu bronz s-au multumit cu 50.000 de dolari si un Audi A6 (50.000 de dolari).

Gimnasta Mustafina si-a imbogatit garajul cu patru Audi

La ceremonia organizata zilele trecute la Moscova, la care a participat inclusiv presedintele Vladimir Putin, au existat si rautaciosi, atleta Yelena Isinbaieva, medaliata cu bronz in proba de saritura cu prajina, avand curajul sa spuna ca „mai bine ca ne dau limuzine Audi, daca ne rasplateau cu masini rusesti probabil ca nu mai venea nimeni sa le ia!”.

Izbasa si un Renault Latitude acordat pentru aurul la sarituri

Pe langa premiile obtinute de la guvern, sportivii rusi medaliati la J.O. de la Londra sunt recompensati si de oficialitatile regionale. Cel mai elocvent exemplu este cel al olimpicilor nascuti in St. Petersburg, care s-au ales deja, din partea Comitetului de Educatie Fizica si Sport al Districtului Federal Nord-Vestic, cu sume cuprinse intre 130.000 de dolari si 38.000 de dolari, in functie de medaliile cucerite la Londra.

Olimpicii romani, pe masura posibilitatilor

Spre deosebire de rusi, olimpicii nostri s-au multumit cu cecuri in euro si daruri pe patru roti de la Renault. E drept, nici zestrea de medalii obtinuta de romani la editia 2012 nu a fost atat de bogata. Campionii Sandra Izbasa si Alin Moldoveanu au incasat cate 70.000 de euro, in vreme ce medaliatii cu argint (Alina Dumitru, Corina Caprioriu, Roxana Cocos, Catalina Ponor si componentii echipei de sabie) au primit cate 56.000 de euro. Olimpicii de argint, Razvan Martin si componentele echipei de gimnastica, au primit cate 42.000 de euro. Nici la nivelul masinilor nu ne putem bate cu rusii. Aurul a fost rasplatit cu un Renault Latitude (pret de pornire 22.000 euro), vicecampionii s-au ales cu un Megane (17.000 euro), iar medaliatii cu bronz cu un Twingo (8.500 euro).

Paralela Izbasa – Mustafina

Gimnasta Sandra Izbasa, cea mai de succes sportiva a delegatiei tricolore prezente la Londra, a obtinut 112.000 de euro, plus doua masini (Latitude si Twingo). Asta, in timp ce gimnasta rusa Aliya Mustafina a incasat aproape 500.000 de dolari, plus patru masini (un Audi A8, un Audi A7 si doua Audi A6) pentru cele patru medalii cucerite la J.O.

author avatar
Cristi Ionita
717 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger