AcasăSPORTDEZASTRU! Bază sportivă inaugurată de Gabriela Firea, lăsată în paragină de Nicușor...

DEZASTRU! Bază sportivă inaugurată de Gabriela Firea, lăsată în paragină de Nicușor Dan!

Dezastru! Se întâmplă în mandatul lui Nicușor Dan! Bază sportivă ajunsă în paragină, la mai puțin de 2 ani de la inaugurare! (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

După ce că marile parcuri au ajuns să arate mai rău ca oricând, mulți locuitori ai Capitalei plângându-se, în ultima vreme, că nu le mai vine să meargă să se plimbe prin Cișmigiu, și să vadă aleile și băncile acoperite de mizerie, o altă situație datând din mandatul actualului primar al Capitalei le lasă un gust amar bucureștenilor.

Mai ales celor care au copii și vor să îi vadă făcând sport și mișcare într-o bază sportivă curată și amenajată.

O bază sportivă din București – „Mase Plastice” din cartierul Pantelimon, aflat în sectorul 3 al Capitalei -a ajuns în paragină, la mai puțin de doi ani de la inaugurare, anunță gsp.ro.

Cum arăta baza în 2020 și cum arată acum

sursa foto: gsp.ro

În 2020, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să o treacă pe lista de priorități în vederea unei modernizări rapide a bazei, în ideea că „sunt foarte mulţi copii în Bucureşti care vor să practice sportul”. Iar lucrările și baza au fost încredințate Companiei Municipale Sport pentru Toți București, înființată de Firea, primarul general de la acea vreme.

Zis și făcut. În două luni, baza cu o suprafață de 7.500 mp a fost modernizată, iar în peisaj au apărut un teren cu gazon natural, unul cu gazon sintetic, două mese pentru tenis de masă, vestiare, dar și o zonă de relaxare pentru participanții la evenimentele sportive.

sursa foto: gsp.ro

Doar că baza sportivă a funcționat până la mijlocul anului trecut, când actualul primar, Nicușor Dan, a închis-o după ce a cerut dizolvarea și intrarea în faliment a Companiei Municipale Sport pentru Toți București, potrivit aceleiași surse.

Ce a urmat? Imaginile surprinse „în teren”, și postate de gsp.ro, nu au nevoie de prea multe comentarii. Locul e părăsit, buruienile s-au instalat din nou, gazonul natural nu mai există, cel sintetic a fost distrus, iar băncile de rezervă arată jalnic, fiind rupte și prăbușite.

Ce spune Firea: „Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă”

Site-ul menționat publică și o reacție a fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, pe marginea acestei situații. Actualul ministru al Familiei din Guvernul Ciucă îl critică pe Nicușor Dan, pe care-l acuză că pur și simplu ignoră dorințele locuitorilor Capitalei.

„În loc să vedem copii făcând sport gratuit în București, vedem baze sportive odată funcționale și îngrijite, pe care acum cresc buruieni. Închiderea bazelor sportive de către Nicușor Dan chiar la începutul mandatului său a însemnat blocarea accesului copiilor care doreau să facă sport gratuit. Pentru Nicușor Dan a fost mai simplu să pună lacătul la poartă și să ignore dorințele bucureștenilor

-Gabriela Firea”

author avatar
Andrei Coman