AcasăSPORTDezastru în fotbalul românesc. LPF caută soluții disperate

Dezastru în fotbalul românesc. LPF caută soluții disperate

Cazurile de coronavirus depistate la echipele din primele două ligi dau peste cap programul fotbalului românesc

Fotbalul românesc este bulversat din cauza situației din țară în contextul epidemiei de coronavirus.

Mai multe echipe de fotbal au probleme grave după ce mai mulți jucători au fost testați pozitiv cu COVID-19

Dinamo București a fost nevoită să amâne întâlnirile cu Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt. La toate acestea se mai adaugă și înfrângerile pe bandă ale „câinilor”.

Înfângeri pe bandă la Dinamo

Cătălin Straton, portarul lui DInamo Bucureşti a declarat, după ce a pierdut meciul cu Viitorul lui Hagi: „Nu e cel mai bun moment să dau interviu. M-am săturat de meciuri pierdute. Dar în seara asta am avut dorință. Ușor-ușor, poate vor veni victoriile, poate începând cu meciul cu Clinceni. Azi meritam un egal sau măcar un gol.

Când joci cu inima, pentru familia ta și pentru asemenea fani, cărora le mulțumesc pentru aseară, nu-mi rămâne decât să muncesc mai mult. Sunt sigur că o vom scoate la capăt”, a zis goalkeeper-ul lui Dinamo.

Dinamo este pe ultimul loc în Liga 1, după ce a pierdut, 1-0, cu Viitorul Constanţa.

Nici Liga 2 nu a scăpat de bătăi de cap, cinci cazuri de coronavirus înregistrându-se la Petrolul Ploiești, cu doar o zi înainte de startul play-off-ului de promovare.

Pe lista partidelor amânate figurează și UTA care a fost programată pentru o dată ulterioară.

În aceste condiții, chiar dacă startul ediției viitoare din Casa Pariurilor Liga 1 este programat la 15 august nu se știe dacă se va putea respecta programările inițiale.

LPF caută soluții

LPF va trebui să găsească o soluție pentru reprogramaarea celor două meciuri amânate ale celor de la Dinamo, însă până la finalizarea sezonului nu există decât o dată liberă, și anume, 22 iulie când este programată finala Cupei României.

Mai mult ca sigur, Dinamo nu vor prinde finala Cupei României după ce au pierdut cu FCSB, scor 0-3, în prima manșă a semifinalelor.

Deocamdată, LPF încearcă să găsească o soluție viabilă.

Tot o situație foarte dificilă este și în cazul Petrolului, deoarece sunt nevoiți să intre în izolare timp de 14 zile, după ce 6 jucători au fost testați pozitiv cu coronavirus.

Cine se salvează?

Se pare că, în aceste condiții partidele din primele două etape vor fi amânate.

La toate acestea se mai adaugă încă o sițuație care ar complica și mai mult lucrurile. Este vorba despre posibilitatea ca Dinamo și Petrolul să fie cele două formații care să se înfrunte în barajul de promovare/menținere.

Vineri, 3 iulie sunt așteptate rezultatele de la ultima testare a lotului petroliștilor. După aceasta, peste cinci zile, adică pe 7 iulie, va fi făcut un nou rând de teste.

Dacă, după rezultatele de vineri vor fi mai puţin de trei persoane care ies pozitiv, atunci echipa poate să fie programată la meciuri.

Varianta refuzată de LPF

FRF  a propus o variant, dar care a fost refuzată de LPF, și anume ca barjul de promovare/menținere să se joace într-o singură manșă.

La barajul pentru promovare/menținere participă ocupanta locului 3 din Liga 2, acum din play-off ligii secunde, cu ocupanta locului 6 din play-off-ul primei ligi. În precedentele patru baraje de promovare/menținere în Liga 1, până acum au avut câștig de cauză doar echipele din prima ligă, potrivit fanatik.ro

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger