AcasăSPORT"Devon cea frumoasa", refuzata de romani

„Devon cea frumoasa”, refuzata de romani

Americanca se intoarce in SUA cu dezamagirea unui prim transfer la profesionisti ratat

Dinu Dan, antrenorul roman al echipei de volei „Cyclones” a Universitatii Centenary College din New Jersey, sustine, intr-o discutie avuta cu „National”, ca transferul la gruparea „U”Cluj a fostei sale eleve, americanca Devon Paffendorf, se putea realiza, avand in vedere pregatirea sportivei.

Americanca se intoarce in SUA cu dezamagirea unui prim transfer la profesionisti ratat

Pe 14 ianuarie, „U”Cluj va debuta in noul an cu o confruntare in deplasare, contra Stiintei Bacau, dar antrenorul Dan Garleanu nu a mai pastrat-o in lot pe frumoasa Devon Paffendorf, venita de peste Ocean pentru a da probe de joc la formatia ardeleana de Divizia A. Devon, in varsta de 22 de ani, a jucat in ultimii trei ani in campionatul universitar american, la „Cyclones” Centenary College New Jersey, sub indrumarea tehnicianului roman Dinu Dan. Proba sustinuta timp de o saptamana la Cluj nu l-a convins, insa, pe Dan Garleanu sa o transfere la „U”, astfel ca americanca a fost nevoita sa-si faca bagajele pentru Statele Unite. In schimb, la „U” au fost admise transferurile lui Anca Bunea (23 de ani – sosita de la Stiinta Bacau) si Ivelina Petkova (22 de ani, cedata de Slavia Jar Computers Sofia).

Absolventa Magna Cum Laude

Se pare ca achizitionarea frumoasei Devon de catre "U"Cluj ar avea legatura cu greutatea acesteia

„Devon Paffendorf este o jucatoare talentata, cu potential imens. Ar fi putut face fata cu brio in campionatul romanesc. Deasemenea, pe langa calitatile de voleibalista, ea are si un nivel intelectual superior. Este absolventa Magna Cum Laude a facultati Centenary College din New Jersey si are doua diplome de absolvire, in Matematica si Biologie”, afirma Dinu Dan, antrenorul care a sprijinit-o pe jucatoarea americana sa vina in Europa.

A refuzat multe roluri in filme pentru volei

In lipsa de altceva, Paffendorf se va relaxa la soare, dar nu in New Jersey, unde e aproape la fel de frig

Frumoasa blonda s-a remarcat in campionatul universitar american, dar si in cinematografie, Paffendorf jucand in filme precum „Notorious”, „Confessions of a Shopaholic”, dar si in mini-serii tv, ca „Lege si Ordine”, „Gossip Girl”, „Betty cea urata” sau „Z Rock”. „Devon mi-a spus ca a refuzat multe roluri in filme si in spoturi publicitare pentru ca acestea se intercalau cu perioada de pregatire in cantonamente si participarea in competitii”, sustine  antrenorul Dinu Dan.

Antrenorul lui Paffendorf: „Am ajutat sase romance sa studieze si sa joace in SUA”

Devon Paffendorf si antrenorul ei, romanul Dinu Dan

Dinu Dan afirma ca el a trimis-o pe Devon Paffendorf in Romania: „Am jucat volei la Motorul Baia Mare, Explorari Baia Mare si Universitatea Cluj, asa ca am contactat fosti colegi, care au devenit antrenori de volei cunoscuti in Romania. Am luat legatura cu Mircea Spataceanu, apoi cu Dan Garleanu. Pe acesta din urma il cunosc in calitatea lui de jucator la Dinamo Bucuresti si stiu ca a si antrenat in SUA, echipa Saint Leo din Florida. Asa cum am ajutat cel putin sase jucatoare din Romania sa studieze si sa joace volei la universitati din Statele Unite, tot asa am ajutat-o si pe Devon sa ia legatura cu antrenorul Dan Garleanu de la Universitatea Cluj. M-am bucurat cand am aflat ca antrenorul Garleanu lucreaza la «U», pentru ca stiam ca vorbeste limba engleza foarte bine, fapt care ar fi putut sa o ajute pe Devon sa comunice mai eficient. Aflu acum ca nu a pastrat-o in lot. Asta e, este decizia lui”.

author avatar
Mihai Koblenko
482 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger