AcasăSPORTDetinatoarea titlului, SPANIA, eliminata deja de la Cupa Mondiala!

Detinatoarea titlului, SPANIA, eliminata deja de la Cupa Mondiala!

Miercuri seara, pe „Maracana” din Rio de Janeiro, Spania a spus adio Cupei Mondiale, cea de-a treia partida, cea cu Australia, urmand sa conteze doar pentru palmares.

 

Dupa dezastrul cu Olanda (scor 1-5), a urmat esecul umilitor cu reprezentativa statului Chile. Ibericii au cedat cu 0-2 (0-2), la capatul unui meci in care detinatoarea trofeului a facut o prima repriza mizerabila, apoi o parte secunda in care europenii au ratat din toate pozitiile. Pentru Chile, care acumuleaza, la fel ca Olanda, 6 puncte (tot miercuri, Olanda s-a impus cu 3-2 in fata Australiei), au marcat Eduardo Vargas (11) si Charles Aránguiz (20). Statistica e cruda pentru trupa lui Del Bosque: este pentru prima data in istorie cand LA ROJA pierde primele doua jocuri de la Cupa Mondiala. In plus, este prima eliminare in faza grupelor de la Mondialul din 1998, cand Spania a incheiat a treia, sub Nigeria si Paraguay, dar macar atunci obtinea 4 puncte.

 

Ziarul As scrie ca adevarul nu trebuie sa doara: echipa lui Del Bosque a venit in Brazilia epuizata fizic. „Am dominat editia 2013-2014 a cupelor europene, era de asteptat sa nu mai fim proaspeti dupa un sezon istovitor. Multi jucători, probabil, vor spune la revedere nationalei, o schimbare de generatii este inevitabila, dar nu trebuie sa pierdem cu vederea sau sa ne facem ca uitam ceea ce am realizat. Nimeni n-ar fi crezut, in urma cu sase ani, ca Spania va castiga trei titluri consecutive: Campionatul European din 2008 si 2012, si Cupa Mondiala din 2010”, noteaza publicatia madrilena.

SPANIA: Casillas – Azpilicueta, Ramos, Martínez, Alba – Busquets, Alonso (Koke 46), Iniesta – Pedro (Cazorla 76), Silva, Costa (Torres 63).
CHILE: Bravo – Isla, Medel, Jara, Silva, Mena – Vidal (Carmona 88), Marcelo Díaz, Aranguiz (Guitérrez 63) – Alexis Sánchez, Vargas (Valdivia 85).

 

author avatar
eNational
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger