AcasăSPORTDESTEPTAREA!

DESTEPTAREA!

Steaua si Dinamo au castigat la scor in etapa 2 a Ligii 1, ceea ce nu s-a mai intamplat de 10 ani incoace.

Niculae vrea un sezon perfect in tricoul lui Dinamo

Dupa ani in care au contat in lupta pentru titlu doar prin declaratiile patronilor, Steaua si Dinamo au renascut in debutul acestui sezon. „Ros-albastrii” au investit milioane de euro pentru a forma o noua echipa (Matei, Bourceanu, M.Costea, Tatu, Nikolic), in timp ce Dinamo a mers pe „cost 0”, singura noutate fiind angajarea antrenorului Liviu Ciobotariu. Gigi Becali si Cristi Borcea au jubilat dupa ce echipele lor au castigat cu 4-0, respectiv 5-0, evident chestiunea castigarii campionatului fiind readusa in discutie.

„Nu ma intereseaza sa bat cu 4-0, eu vreu 7-0, 8-0, 9-0, vreau sa castig la scor toate partidele”, a spus finantatorul Stelei, finul sau fiind interesat mai degraba de achizitii: „Avem echipa de titlu, dar nu un lot de campioana. O sa incercam sa imi conving colegii din actionariat sa investim in transferuri”.

Stelistii au fost extrem de fericiti dupa ce au spart gheata in campionat

Cele doua rivale n-au mai castigat la scor in aceeasi etapa de acum 10 ani. Ultima data cand stelistii si dinamovistii au dat recital in aceeasi runda s-a intamplat in etapa 6 din editia de campionat 2001-2002, Dinamo trecand de Sportul (scor 5-1), iar Steaua de FC Arges (scor 4-0). Altfel, ultima victorie a Stelei cu 4-0 in campionat dateaza din 21 septembrie 2008, dupa un meci contand pentru etapa 8, cand „militarii” au spulberat Gaz Metan, goluri Semedo (2), Nicolita si Kapetanos.

Din echipa de atunci a rezistat pina astazi doar Banel Nicolita. Ulterior, Steaua a mai realizat doua victorii cu 5-0 (cu Otelul, pe 1 mai 2009 si cu Unirea Urziceni, 5 aprilie 2011). Dinamo nu s-a mai impus cu 5-0 din 21 aprilie 2009, cand a dispus de Gloria Bistrita (goluri M.Niculae 3, Miranda si Danciulescu). Ulterior au mai existat victorii la scor, dar nu la o asemenea diferenta.

author avatar
Sebastian Stan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger