AcasăSPORTDerby-ul Steaua – Rapid, anchetat de UEFA

Derby-ul Steaua – Rapid, anchetat de UEFA

(foto: bzi.ro)

Incidentele din timpul meciului Steaua – Rapid, precum si scandarile rasiste lansate de catre suporterii ambelor echipe ar putea fi analizate de catre UEFA.

(foto: bzi.ro)

Evenimentele cu caracter rasist si disciminatoriu acre au avut loc in timpul derby-ului Steaua – Rapid, din cadrul Ligii I, ar putea fi analizate de catre o comisie a UEFA, o decizie in acest caz urmand a fi luata de catre membrii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNDC).

„Ma astept ca FRF si LPF sa ia masurile care se impun. Noi, la CNCD, inca nu am luat in discutie in colegiu aceste incidente. Am cunostinta despre aceste evenimente, dar oricum noi toate incidentele rasiste si discriminatorii le sesizam mai departe la UEFA”, a spus Csaba Ferenc Asztalos, presedintele CNDC.

Printre incidentele pe care UEFA le-ar putea analiza se numara si lovirea jucatorului rapidist Ovidiu Herea de catre un suporter al FC Steaua, eveniment care a avut loc la sfarsitul meciului pierdut de visinii cu scorul de 1 – 0.

Totodata, potrivit presedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, clubul giulestean urmeaza sa depuna un memoriu catre Comisia de Disciplina a LPF si pe tema mesajelor cu tenta rasiala transmise de la statia de amplificare a Arenei Nationale.

„Am vorbit cu observatorul de joc imediat cum am vazut ca Herea a fost lovit si i-am comunicat ce s-a intamplat. Mi-a spus ca a notat in raport, inclusiv declaratia lui Herea. Pentru ca i-a luat si o declaratie jucatorului referitor la lovire. Iar Herea i-a spus ce s-a intamplat, adica ce s-a vazut foarte clar si pe imagini, ca a fost lovit in cap cu mana de unul dintre suporteri. Noi vom depune la Comisia de Disciplina un memoriu pentru lovirea jucatorului precum si pentru instigare la ura rasiala la statia de amplificare a stadionului”, a afirmat Constantin Zotta.

Conform unor surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), citate de realitatea.net, observatorul delegat la meciul Steaua – Rapid, Gheorghe Nedelescu, a notat in raportul sau ca, la iesirea de pe teren, mijlocasul Ovidiu Herea a fost lovit cu mana de un suporter stelist de la Tribuna 0 a Arenei Nationale. Acesta nu a notat insa niciun cuvant referitor la scandarile realizate de catre crainicul echipei Steaua, Gabriel Safta, care, in timpul meciului, a strigat la statia de amplificare „Am avut si vom avea mereu boala pe tigani!”.

author avatar
Ionut Zgimbau
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger