AcasăSPORTDemis pentru ca si-a batut jucatorul in timpul meciului!

Demis pentru ca si-a batut jucatorul in timpul meciului!

Delio Rossi si fotbalistul sarb nu se vor mai intalni de acum inainte. Cel putin, nu la Fiorentina!

Miercuri seara, mai mult decat remiza lui Juventus cu locul 18, Lecce, Italia fotbalistica a fost uluita de interventia in forta a antrenorului Fiorentinei asupra jucatorului Adem Ljajic. Pentru ca si-a batut jucatorul pe banca de rezerve, Delio Rossi a fost demis la cateva ore dupa incident.

Delio Rossi si fotbalistul sarb nu se vor mai intalni de acum inainte. Cel putin, nu la Fiorentina!

Partida Fiorentina – Novara, disputata miercuri seara pe „Artemio Franchi” din Florenta, a avut si ea o miza, respectiv efortul gazdelor de a evita retrogradarea, soarta Novarei fiind deja pecetluita. Meciul s-a terminat 2-2, dar un incident petrecut in minutul 32 a uluit pur si simplu intreaga suflare fotbalistica italiana.

Momentul in care antrenorul Rossi isi iese din minti

Iritat la culme de faptul ca oaspetii aveau 2-0 dupa numai jumatate de ceas, antrenorul Fiorentinei, Delio Rossi, s-a hotarat sa-l schimbe pe Adem Ljajic. Sarbul, jucator de numai 20 de ani, a reactionat nepotrivit, in sensul ca l-a aplaudat cu sarcasm pe tehnician. Atat i-a trebuit lui Delio Rossi, care rosu de manie s-a pravalit efectiv peste elevul sau, carandu-i pumni cu nemiluita. La scurt timp dupa meci, conducerea clubului din Florenta a anuntat demiterea antrenorului pentru comiterea unui „act deosebit de grav”.

Si Lucescu l-a altoit pe Raducioiu, in aprilie 1990

Intamplarea de pe „Artemio Franchi” seamana, pe undeva, cu episodul din aprilie 1990, din timpul semifinalei de Cupa Cupelor dintre Dinamo Bucuresti si Anderlecht Bruxelles. Pe un „23 August” plin pana la refuz de niste suporteri ai „cainilor” dornici sa-si vada echipa in finala, Dinamo incearca sa remonteze avantajul belgienilor din tur, un 0-1 stabilit de golul lui Nillis. Exasperati de arbitrajul mai mult decat partinitor al lui John Blankenstein, care i-a privat pe romani de trei lovituri de la 11 metri,  dinamovistii au cedat inclusiv psihic, nu doar pe tabela de marcaj. In varsta de 20 de ani, Florin Raducioiu si-a pierdut cumpatul si i-a pus mana in gat centralului olandez, fiind imediat eliminat din teren. Ajuns pe banca, atacantul a fost luat in primire de Mircea Lucescu, tehnicianul aplicandu-i o palma zdravana. Pe undeva, incidentul din 1990 a fost justificat. Lucescu se mai intalnise cu un asemenea caz de indisciplina, in urma caruia un tanar mare fotbalist, Romulus Gabor, si-a semnat, practic, iesirea de pe scena europeana. Se intampla in 1982, in Iugoslavia, intr-o partida FK Sarajevo – Corvinul Hunedoara. Dumitrache si Gabor l-au agresat pe unul dintre arbitrii de margine si au fost eliminati. Lucescu l-a invatat pe Dumitrache, care avea deja 35 de ani, sa ia toate faptele asupra sa, iar UEFA i-a dat maxima pedeapsa acordata vreodata: 7 ani! Tanarul Gabor, marea speranta a fotbalului romanesc de atunci, s-a ales cu numai patru etape, dar n-a mai avut niciodata sansa sa joace in cupele europene, ratandu-se ca fotbalist. In urma cu cativa ani, „Il Luce” avea sa recunoasa faptul ca l-a altoit pe Florin Raducioiu in primavara lui ’90. „L-am articulat scurt si i-am spus: «Sa nu uiti in viata ta palma asta!»”. Atunci cand l-a lovit pe Raducioiu, Lucescu s-a gandit la Gabor.

[youtube]nqL668z9gk8[/youtube]

author avatar
Mihai Koblenko
464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger