AcasăSPORTDeclaratie socanta facute de Oscar Pistorius la proces: "Am tras crezand ca...

Declaratie socanta facute de Oscar Pistorius la proces: „Am tras crezand ca sunt hotii!”

Atletul sud-african Oscar Pistorius, anchetat pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, a povestit, in fata judecatorului, versiunea sa despre ce s-a intamplat in dimineata zilei de 14 februarie.

Pistorius sustine ca totul era in regula miercuri seara, iar cei doi s-au culcat in jurul orei 22.00, dupa ce el a urmarit un meci de rugby la televizor, iar ea a efectuat mai multe exercitii de yoga.

Joi, pe 14 februarie, de dimineata, Pistorius sustine ca s-a trezit, a umblat la draperiile din dreptul balconului si a auzit zgomote ciudate venite dinspre toaleta.

„M-am panicat rapid, gandindu-ma ca geamul de la toaleta este singurul neprotejat cu bare de fier si ca muncitorii care lucreaza la fatada cladirii au lasat schelele in zona respectiva. M-am gandit ca astfel a intrat un intrus sau mai multi intrusi in casa mea si au de gand sa ne omoare. Era intuneric si am crezut ca Reeva era in pat” sustine Pistorius.

De altfel, sud-africanul a vorbit si despre faptul ca a mai fost amenintat cu moartea in repetate randuri. „Am mai fost in repetate randuri o victima a unor acte de violenta, din aceasta cauza si am un pistol de 9 mm langa pat, iar casa este protejata aproape in totalitate cu zabrele” a afirmat Pistorius.

Atletul sustine ca intentia sa a fost tocmai de a o proteja pe Reeva si ca, in momentul in care se deplasa spre baie, a tipat in mai multe randuri sperand ca-i va face pe eventualii intrusi sa paraseasca incaperea.

„M-am simtit vulnerabil si am tras mai multe focuri inspre usa toaletei, iar in acelasi timp am strigat spre Reeva sa sune la politie. Ea nu mi-a raspuns si atunci m-am intors. Eram prea speriat sa aprind lumina” spune sud-africanul.

De asemenea, Pistorius sustine ca, in momentul in care s-a intors si a observat ca Reeva nu era in pat abia atunci si-a dat seama ca aceasta ar fi putut fi in baie.

Atletul a incercat sa sparga usa de la baie cu bata de baseball, dar a deschis-o cu cheia si a gasit-o pe Reeva intr-o balta de sange, dar inca in viata.

Pistorius afirma ca l-a sunat prima data pe Johan Stander, administratorul cladirii, solicitandu-i acestuia sa cheme ambulanta, iar apoi s-a deplasat pentru a deschide usa si a o scoate-o pe Reeva afara.

„Reeva a murit in bratele mele. Nu inteleg cum ma pot acuza unii de crima cu premeditare. Cum as fi putut sa-mi ucid iubita?” au fost cuvintele cu care Oscar Pistorius si-a incheiat pledoaria.

author avatar
Cristi Ionita
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger