AcasăSPORTDecizie radicala! Maradona s-a inscris in lupta pentru sefia FIFA

Decizie radicala! Maradona s-a inscris in lupta pentru sefia FIFA

A fost un jucator genial, dar ca antrenor nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor, iar acum, Diego Maradona, vrea sa devina nimic mai mult decat noul presedinte FIFA.

Dupa ce elvetianul Joseph Blatter a anuntat ca renunta la sefia FIFA, din cauza implicarii sale intr-un amplu scandal de coruptie, multa lume a anuntat, in mod direct sau indirect, ca vrea postul acestuia.

Unul dintre cei dispusi sa se bata pentru sefia FIFA este argentinianul Diego Maradona, considerat in permanenta un rival al lui Blatter. Maradona a spus in mai multe randuri ca este nemultumit de modul in care Blatter a transformat forul mondial si ca fotbalul are nevoie de o schimbare radicala.

Maradona si-a anuntat candidatura la sefia FIFA prin intermediul bunului sau prieten, scriitorul uruguaian Victor Hugo Morales.

In mod oficial, Maradona este al treilea personaj din fotbal care isi anunta candidatura la sefia FIFA, dupa fostul international brazilian Zico si dupa Musa Bility, presedintele Federatiei Liberiene de Fotbal.

Insa este de asteptat ca inca cel putin doi sau trei oameni din fotbal sa-si mai depuna candidatura, printre cei vizati aflandu-se Michel Platini, presedintele UEFA, David Ginola, fostul international francez, si printul iordanian Ali bin Al Hussein, cel care a fost invins de Blatter cand elvetianul a fost reales pentru a cincea oara presedintele FIFA.

Comitetul Executiv extraordinar al FIFA va avea loc la 20 iulie, la Zurich, sedinta in care se va stabili data la care vor avea loc viitoarele alegeri pentru functia de presedinte.

author avatar
Cristi Ionita
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger