AcasăSPORTTAS a decis: Kamila Valieva poate concura la Olimpiada de Iarnă! Cum...

TAS a decis: Kamila Valieva poate concura la Olimpiada de Iarnă! Cum rămâne cu dopajul patinatoarei din Rusia

kamila valievaDecizie de ultimă oră luată de TAS în cazul Kamilei Valieva. Va fi suspendată?

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, prinsă dopată în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, după proba de patinaj artistic pe echipe, va putea concura din nou la olimpiadă.

Instanța supremă a sportului a decis luni, 14 februarie, că rusoaica este nevinovată. Prin urmare, ea poate reveni în proba de individual feminin, care începe de marți, 15 februarie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a declarat că a confirmat decizia Agenției antidoping din Rusia de a ridica interdicția impusă sportivei de 15 ani, care a fost depistată pozitiv pentru o substanță interzisă la 25 decembrie, într-o declarație publicată luni, pe site-ul TAS, scrie Mediafax.

TAS a citat faptul că statutul de „persoană protejată” al patinatoarei din Rusia, în conformitate cu normele Agenției Mondiale Antidoping (WADA), este una dintre circumstanțele excepționale care au stat la baza deciziei sale.

Prima patinatoare din lume care reușește două sărituri cvadruple la Jocurile Olimpice

Kamila Valieva a fost depistată pozitiv la sfârșitul anului cu o substanţă interzisă, dar rezultatul testului antidoping pozitiv a fost dezvăluit abia pe 8 februarie. Este vorba de trimetazidină, o substanță care se folosește adesea în ameliorarea stărilor provocate de angina pectorală.

Rusoaica a fost prima patinatoare din istorie care a reușit două sărituri cvadruple într-un concurs olimpic la proba feminină, dar în ultimele zile a cedat psihic după această pozitivare a testului anti-doping și a izbucnit în lacrimi în brațele antrenoarei sale la ședințele de antrenament.

author avatar
Andreea Vlad
515 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger