AcasăSPORTUPDATE PROCESUL LUI NOVAK DJOKOVIC. Răsturnare de situație! „Nole”, arestat de autoritățile...

UPDATE PROCESUL LUI NOVAK DJOKOVIC. Răsturnare de situație! „Nole”, arestat de autoritățile australiene?! – LIVE

Novak DjokovicAlungat anul trecut pentru că nu se vaccinase, Novak Djokovic le-a arătat tuturor din Australia cine e "regele"

Tribunalul australian s-a pronunțat în cazul tenismenului Novak Djokovic. Sportivul va putea intra în Australia pentru a-și apăra titlul la Australian Open. Novak Djokovic va fi eliberat din carantină, au decis judecătorii luni, 10 ianuarie.

UPDATE 11.53. Imediat după ce a câștigat procesul și a primit viza, Novak Djokovic a părăsit hotelul în care a stat după ce a sosit în Australia. Acesta a fost așteptat de o dubiță albă pentru a-l transporta. A preferat însă să se urce într-o mașină neagră, cu geamuri fumurii. Autoturismul în care se afla campionul a rămas blocat câteva momente în mulțimea adunată să-l susțină.

Cu ajutorul polițiștilor, care l-au escortat, Novak a reușit să iasă din blocaj și să se îndrepte spre o locație necunoscută.

UPDATE 11.20. Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic, a anunțat pentru site-ul The Pavlovic Today că fiul său a fost arestat, iar avocații săi se gândesc cum să răspundă. Potrivit aceleiași surse, el ar putea fi deportat din Australia. Informația a fost confirmată și de fratele său, Djordje.

Decizia de arestare a sportivului i-ar aparține ministrului Afacerilor Interne din Australia. „A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume.

Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale. Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia e extrem de nemulțumită, trăiesc în condiții dificile create de pandemie și sunt izolați. Ce putem noi să facem este să ne implicăm și să transmitem știrea că ei vor să îl rețină din nou.

Novak este acum cu avocații săi și se gândesc la ce opțiuni au. Cred că este o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut crezând că pot lupta împotriva întregului sistem. Novak a trecut printr-un amalgam de emoții, este într-o stare bună acum, dar trebuie să rămână calm și calculat. Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica”, a transmis fratele său.

Oliver Brown, redactor-șef la The Telegraph, scrie că mai multe furgonete albe ale poliției au mers la biroul avocaților lui Djokovic din Melbourne, unde se afla și Novak, aparent pentru a-l aresta pe liderul ATP.

_______________________________________________

De asemenea, „Nole” îşi poate primi paşaportul înapoi. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza.

Totuși, după cum subliniază Fox Sports, Ministerul Imigrației și Ministerul de Interne vor putea interveni peste capul judecătorului pentru a-i anula viza lui Djokovic. Dacă se va întâmpla asta, marele campion sârb ar putea fi expulzat din Australia!

Novak Djokovic riscă o interdicție de trei ani în Australia

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovici, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare.

Tan a precizat că ministrul Imigrării se va gândi acum dacă îşi va exercita „puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb. Judecătorul Kelly i-a spus lui Tan că apreciază avertismentul. El a avertizat, la rândul său, că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani în Australia şi hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Autoritățile l-au oprit pe sportiv la intrarea în Australia, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. După ce autoritățile federale australiene au refuzat să-i permită intrarea în țară, din cauză că nu este vaccinat, scandalul în care este implicat numărul 1 mondial a stârnit un interes imens.

Novak Djokovic ar fi avut COVID-19 în decembrie

Novak Djokovic a fost testat pozitiv la coronavirus pe 16 decembrie, cel puțin așa reiese din documentele depuse în instanță de echipa sa juridică din Melbourne. Acest diagnotic a fost motivul pentru care Djokovic a primit o scutire medicală de la obligația de vaccinare, necesară pentru participarea la Australian Open.

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

Magistrații din Australia au amânat, pentru 4 ore, decizia în cazul tenismenului Novak Djokovic. Australian Open începe pe 17 ianuarie și dacă Djokovic va câștiga, va deveni cel mai de succes jucător masculin din istorie.

author avatar
Andreea Vlad