AcasăSPORTDecizia care aduce Apocalipsa in Giulesti: LPF baga Rapidul in faliment!

Decizia care aduce Apocalipsa in Giulesti: LPF baga Rapidul in faliment!

Rapidistii se tem ca au sanse minime sa-si mai incaseze salariile

Intrunita, marti, pentru prima data sub conducerea lui Gino Iorgulescu, Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal a luat o decizie care ar putea duce la desfiintarea FC Rapid.

Rapidistii se tem ca au sanse minime sa-si mai incaseze salariile

Concret, s-a aprobat solicitarea facuta de reprezentantii Stelei, prin care rivalii din Giulesti solicitau ca rapidistii sa returneze cei 200.000 de euro primiti in avans din drepturile de televizare. La prima vedere, discutam despre o suma modica, dar cum rapidistii trec deja prin clipe grele, returnarea banilor i-ar baga pe giulesteni in colaps. Rapid a incheiat pe locul 8 sezonul 2012-2013 al Ligii 1, dar formatia din Giulesti a fost retrogradata la masa verde, pentru neindeplinirea criteriilor licentei. Pe langa cei 200.000 de euro, pentru care LPF si FC Rapid se vor duela in instanta, Rapid ar fi trebuit sa mai primeasca inca 900.000 de euro, dar s-a luat, in cele din urma, decizia ca banii sa se imparta egal intre cele 18 echipe din Liga 1, fiecare urmand sa incaseze cate 49.000 de euro. Reactia oficialilor de la Rapid a fost prompta, patronul Adrian Zamfir anuntand ca „nu dam niciun ban pana nu se termina procesul de la Geneva”.

Liga 1 se joaca pana de Craciun

Gino Iorgulescu ii baga in colaps pe giulesteni

Pe langa decizia luata impotriva Rapidului, Adunarea Generala a LPF a lovit in plin si in Steaua. Conducerea Ligii si nu a vrut sa ia in calcul solicitarea campioanei de amanare a meciurilor care mai sunt de disputat in luna decembrie. Astfel, etapele 18 si 19 din Liga 1 se vor disputa conform programului initial, in perioada 13-19 decembrie, iar pe 21 decembrie se joaca restanta Astra Giurgiu – Steaua. In plus, s-a decis ca salariul presedintelui Gino Iorgulescu sa fie injumatatit. Se obtine astfel un profit de 145.000 de euro pe an, suma ce urmeaza sa fie investita in realizarea unui nou website al LPF, dar si intr-o organizatie pentru protejarea fostelor glorii ale fotbalului romanesc.

author avatar
Cristi Ionita
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger