AcasăSPORTDebut fulminant pentru "tricolori" la Campionatul European de fotbal in sala

Debut fulminant pentru „tricolori” la Campionatul European de fotbal in sala

Nationala Romaniei de fotbal in sala a debutat, marti seara, cu o victorie senzationala la turneul final al Campionatului European, „tricolorii” impunandu-se, cu 6-1, impotriva Belgiei, gazda competitiei.

Elevii lui Nelu Stancea au profitat la maxim de degringogala din tabara adversa si au obtinut o victorie ce le asigura, in proportie de 99%, calificarea in faza sferturilor de finala.

Romania a stat la cutie in prima repriza, s-a lasat dominata teritorial, dar s-a aparat exemplar si a lovit decisiv de fiecare data cand a avut ocazia, astfel ca „tricolorii” aveau 2-0 la pauza, gratie reusitelor semnate de Raducu si Florin Matei.

In partea a doua a jocului, Belgia s-a deschis tot mai mult, iar Romania si-a taxat adversarul reusind sa marcheze alte patru goluri, pe contraatac, si sa rateze o multime de ocazii, inclusiv trei bare.

Lupu a facut 3-0 in minutul 23, iar Romania a avut emotii exact 120 de secunde, perioada in care Rahou a redus din diferenta, iar golul lui Salhi a fost anulat pentru hent. In loc de 2-3 s-a facut 1-4, gratie reusitei lui Marian Sotarca, astfel ca ultimele cinci minute au curs intr-o singura directie.
Belgienii au scos portarul in atac, iar Vlad Iancu, goalkeeperul nostru, a profitat si el la maxim si a facut 5-1 cu un sut din poarta in poarta.

Bomboana de pe coliva belgienilor a fost pusa, in tandem, de Salhi, care a inscris in propria poarta, si Rahu, eliminat pentru o intrare criminala.

Este cea mai clara victorie obtinuta de nationala de fotbal in sala a Romaniei la un turneu final de Campionat European. Trupa lui Nelu Stancea mai are de disputat meciul cu Ucraina si cum doua dintre cele trei formatii se califica in faza sferturilor de finala, „tricolorii” sunt aproape siguri de biletele spre topul celor mai bune opt echipe din Europa.

sursa foto: uefa.com

author avatar
Cristi Ionita
782 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger