AcasăSPORTDe pe front, direct în ring. Povestea șocantă a militarului care a...

De pe front, direct în ring. Povestea șocantă a militarului care a cucerit boxul

Până nu demult se ferea de grenade pe front și urmărea celebrul meci dintre Mayweather și De La Hoya din interiorul bazei militare. Acum, fostul soldat Jamel Herring este campion mondial la box și are proprii săi fani.

Fiind inspirat de cariera militară a celui mai bun prieten, Herring și-a luat inima în dinți și s-a înrolat în celebrele trupe speciale ale Statelor Unite, US Marines.

La scurt timp a fost trimis în Orientul Mijlociu, acolo unde mulți camarazi muriseră cu puțin timp înainte.

Amintirile cu gloanțele și grenadele care îi puteau curma viața în orice secundă, încă îl bântuie. Într-un interviu acordat pentru Daily Star, el a explicat: ” Îmi amintesc convoaiele și starea de alertă în fiecare zi.”

Cu toate acestea, eroul american a reușit să-și păstreze concentrarea și determinarea de a performa în lumea boxului.

„Misiunile m-au făcut să apreciez viața. Când m-am întors acasă, am început să iubesc lucruri precum apa curentă și iarba. Îmi doream doar să pot dormi pe un pat normal”, a mai mărturisit el.

Să fii în trupele speciale nu e un loc de muncă part-time și nici lipsit de restricții. Se spune că odată intrat, rămâi militar pe viață, dar Herring a învins prejudecățile.

Pe când se afla în Irak, destinul a făcut ca el să poată urmări legendarul meci dintre Mayweather și Oscar De La Hoya, ceea ce i-a reaprins dorința din copilărie, de a deveni campion la box, sport pe care l-a practicat de la 16 ani.

„A fost o experiență revelatoare. A fost un moment rar de relaxare. Îmi amintesc că mi-am spus că atunci când mă voi întoarce în Statele Unite, voi reveni la box”, a declarat el.

Acest moment miraculos l-a inspirat pe Herring să devină luptătorul pe care fanii îl iubesc astăzi. Cu instruirea fizică și psihică din din perioada armatei, luptătorul a depășit toate obstacolele pentru a-și atinge scopul.

A luptat pentru centura de campion în ziua în care fiica sa, Ariyanah, a murit. Herring a reușit să se ambiționeze odată cu această tragedie, câștigând astfel meciul carierei.

author avatar
Mihail Ioan
576 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger