AcasăSPORTOrganizatorii au ajuns la un compromis uriaş, numai ca să nu anuleze...

Organizatorii au ajuns la un compromis uriaş, numai ca să nu anuleze Jocurile Olimpice şi în acest an

jocuri-olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au ajuns la un compromis uriaş, numai ca această competiţie să nu se anuleze şi în acest an.

Olimpiada din Tokyo, care a fost amânată anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc fără spectatori și voluntari din afara Japoniei.

Decizia a fost luată de Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice, Comitetul Olimpic Internațional, Comitetul Paralimpic, reprezentanții locali, guvernul din Tokyo și de guvernul din Japonia.

Aşadar, Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021, se vor desfășura fără spectatori străini.

Ce se întâmplă cu strănii care au achitat deja?

Toți suporterii din afara Japoniei care și-au cumpărat bilete vor aplica pentru a-și primi banii înapoi. Până acum, 600 de mii de bilete au fost achiziționate pentru Jocurile Olimpice, iar 300 de mii au fost cumpărate de spectatorii care ar fi dorit să participe la Jocurile Paralimpice.

La evenimentul din Japonia vor participa 15.400 de sportivi din peste 200 de țări, iar aceștia vor fi blocați în Satul Olimpic de la Tokyo.

De la începutul pandemiei, în Japonia s-au înregistrat aproximativ 455 de mii de cazuri de COVID-19, iar mai mult de 8700 de oameni au decedat din cauza virusului.

author avatar
Andrei Ștefan