AcasăSPORTDe la fotbal la mafie. Ex-fotbalist la Liverpool, „decarul” lumii interlope

De la fotbal la mafie. Ex-fotbalist la Liverpool, „decarul” lumii interlope

Un fost fotbalist talentat al lui Liverpool riscă o pedeapsă lungă cu închisoarea pentru trafic de droguri și spălare de bani. Promitea să se ridice la nivelul celor mai de top fotbaliști ai planetei, dar Jamie Cassidy, acum în vârstă de 46 de ani, se confruntă cu un viitor gri, într-o celulă, după ce a recunoscut că a făcut trafic de droguri și spălare de bani. Complicele său, chiar fratele Jonathan!

Cassidy a câștigat FA Youth Cup cu echipa de tineret a lui Liverpool în 1996. A jucat alături de nume ce aveau să ajungă simboluri ale fotbalului englez, numărându-l aici chiar și pe Michael Owen. Din păcate, o serie de accidentări l-au împiedicat să debuteze pentru prima echipă și a fost nevoit să joace în ligile inferioare.

După o operațiune atent pregătită, polițiștii s-au infiltrat în sistemul de comunicații criptat EncroChat, preferat de organizațiile criminale. Jamie a fost arestat pe baza dovezilor strânse acolo.

Detaliile exacte ale cazului împotriva fraților Cassidy și a lui Nasar Ahmed, un al treilea inculpat, nu au fost încă dezvăluite în instanță. Cei trei bărbați urmau să fie judecați la Manchester Crown Court, dar au pledat vinovați înainte de a ajunge în fața judecătorului. Ei au fost ținuți în arest preventiv timp de peste trei ani.

Judecătorul Nicholas Dean a declarat: „Sunt sigur că, după mai mult de trei ani în custodie, ești nerăbdător să afli sentința pe care o vei primi. Nu vor mai trebui să aștepte mult”.

Jamie Cassidy a participat online la ședința de la penitenciarul Forest Bank, din Salford. El și ceilalți doi inculpați urmează să fie condamnați luna viitoare.

Acest caz marchează un parcurs dramatic al unui tânăr care ar fi putut avea o carieră strălucită în fotbal, dar este și o lecție pentru tinerii sportivi. Din păcate, a început și în România să apară exemple negative, cu un fost fotbalist de la FCSB cap de afiș al presei de scandal în ultimele zile.

author avatar
Mihail Ioan
675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger