AcasăSPORTDe la agonie la extaz si pentru galerie, si pentru noul decar...

De la agonie la extaz si pentru galerie, si pentru noul decar din Giulesti: „Stelistul” Ionita tine Rapidul in viata!

Alexandru Ionita si colegii sai exulta dupa golul victoria cu Concordia Chiajna

In primavara, Alexandru Ionita II era blamat pentru ca la un banal meci de la Cupa Liceelor a intrat pe teren imbracat intr-un tricou al Stelei. Dupa doar cateva luni, iata-l idolul Giulestiului, marcatorul golului care tine aprinsa flacara visinie in tribunele de langa sine!

Alexandru Ionita si colegii sai exulta dupa golul victoria cu Concordia Chiajna
Alexandru Ionita

La aniversarea a 90 de ani de existenta, FC Rapid Bucuresti s-a vazut pus in situatia sa-si joace la ruleta barajului dreptul castigat pe teren in editia precedenta de campionat: ramanerea pe prima scena a fotbalului romanesc! Adunati din patru zari, ca danezii in ’92, rapidistii s-au prezentat in Stefan cel Mare cu Daniel Pancu in frunte (capitan de echipa) si pustiul Alexandru Ionita II (18 ani) in rolul coordonatorului de joc. Tricoul cu numarul 10, eliberat dupa plecarea lui Ovidiu Herea la FC Sion, i-a revenit tocmai celui care, in primavara acestui an, era fluierat de tribuna giulesteana pentru ca, la o simpla partida de Cupa Liceelor, a-ndraznit sa poarte echipamentul rivalei Steaua. „Am jucat pentru liceul meu, Mircea Eliade, nu pentru Steaua. Lumea nu se gandeste la mine, eu vreau doar sa trec clasa, am probleme fiindca nu prea ajung la ore din cauza antrenamentelor”, s-a scuzat internationalul de tineret. Degeaba, o data comis, sacrilegiul n-a putut fi trecut cu vederea, asta desi cifrele din perioada junioratului petrecut la Rapid arata atasamentul mijlocasului pentru culorile „alb-visinii”: 13 ani petrecuti la toate nivelurile, peste 200 de goluri marcate si in jur de 100.000 de kilometri strabatuti prin toata tara pentru a reprezenta clubul!

Barajul de mentinere in Liga 1, impotriva Concordiei Chiajna, a reprezentat cel mai bun prilej de reabilitare in ochii capriciosilor suporteri rapidisti. Iar Ionita II s-a revansat cu o palma morala de neuitat: a marcat golul victoriei in prelungiri! „A fost pentru prima data in cariera cand am jucat 120 de minute. Ma bucur ca am reusit sa dau gol, sa castigam si sa ramanem in Liga 1. Nu stiu daca am intrat in istorie, dar a fost primul meu gol pentru echipa mare. Sincer, la pauza m-am gandit ca am putea ajunge in Liga a 2-a, cand am vazut ca nu prea jucam. Noroc cu Alexandru Coman (marcatorul golului de 1-1), care a reusit sa sparga gheata”, a comentat Ionita, noul erou din Grant.

Nicolae Cristescu s-a dat in spectacol la vestiare

Cristescu, pus la zid de Pancu…

La primul sau meci in calitate de patron al Rapidului, Nicolae Cristescu a vazut ce-nseamna spiritul Giulestiului: dupa joc, in euforia generala, masonul din Tartasesti s-a vazut redus la tacere (si la realitate!) de reactia capitanului Daniel Pancu: „Ne-am primit doar un salariu din cele patru si jumatate pe care le avem de incasat. In plus, prima de victorie pentru acest meci putea fi mult mai substantiala, deoarece am inteles ca se iau doua milioane de euro numai din drepturile tv daca am ramas in Liga 1”.

… si de Iencsi

Un cui impotriva noilor patroni din Grant are si Adrian Iencsi. Fostul mare capitan al Rapidului afirma ca Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir doar s-au folosit de numele sau in negocierile cu George Copos: „Eu sunt alaturi de Rapid, este familia mea si voi fi mereu alaturi de acesti baieti. Mi-as fi dorit sa fiu mai aproape de echipa in aceasta perioada, sa ma pot implica mai mult, dar uite ca totul a fost doar simple vorbe, numele meu a fost aruncat in campania care s-a facut inainte pentru vanzarea Rapidului”.

Concordia contesta barajul la TAS

Tehnicianul Concordiei, Ionut Chirila, a declarat sambata seara, dupa barajul cu Rapid, ca gruparea din Chiajna va avea castig de cauza la TAS in demersul initiat: „Am fost la cateva minute de un rezultat extrem de important, dar experienta Rapidului si-a spus cuvantul. Acest meci l-am pierdut noi, nu l-au castigat ei. Mi-as dori sa ramanem in Liga 1, pentru ca avem fotbalisti de perspectiva, care se vor transforma in certitudini. Din punct de vedere al regulamentului, sunt convins ca vom castiga la TAS”.

Saptamana trecuta, Concordia Chiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru revocarea hotararii cu privire la disputarea barajului cu Rapid. Ilfovenii au motivat ca, din punct de vedere legal, echipa giulesteana nu poate juca in primul esalon.

Multumim, Rada, sa vina Bergodi!

Chiar daca afirma ca aceasta este formula pe care se va miza in noul sezon, surse din cadrul clubului Rapid sustin ca Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir il vor numi antrenor principal pe Cristiano Bergodi. Mutarea se va realiza zilele urmatoare, iar Marian Rada ar urma sa devina seful centrului de copii si juniori. „Vom mai aduce jucatori, vor fi si alte surprize, veti vedea. Facem tot posibilul ca echipa sa redevina o forta, sa ajunga acolo unde ii e locul. Formatia se va construi in jurul lui Pancu”, au fost singurele comentarii facute de Cristescu la finalul intalnirii din Stefan cel Mare.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
511 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger