AcasăRecomandariDe ce trage tare Simona Halep la Indian Wells

De ce trage tare Simona Halep la Indian Wells

Simona Halep este cea mai in forma jucatoare de tenis din circuitul feminine. Dupa triumful de la Doha (Qatar), romanca se pregateste sa repete aceasta performanta si la Indian Wells, puternicul turneu din seria Masters, organizat in California (SUA).

Simona Halep stie drumul care duce direct la Turneul Campioanelor din Singapore

Constanteanca va ocupa, incepand de luni, locul 5 mondial, o performanta ce nu a mai fost reusita de nici o alta jucatoare de tenis din Romania de la crearea ierarhiei WTA, in noiembrie 1975. Halep, acum pe 7, si-a asigurat prezenta in Top 5 in urma victoriei reusite miercuri seara, in sferturile de finala, coroborata cu eliminarea din competitie a sarboaicei Jelena Jankovici. La intrebarea de ce trage atat de tare Simona in aceasta prima parte a anului (deja a adunat peste 50% din punctele stranse in 2013!), raspunsul nu poate fi decat unul singur: vrea sa-si asigure participarea la turneul campioanelor, competitie organizata de Singapore, intre 17 si 26 octombrie, si la care participa cele mai valoroase opt jucatoare de pe mapamond! Deocamdata, Halep este pe pozitia a 3-a in clasamentul separat „Road to Singapore”, cel de care se tine cont in momentul cand se vor face „convocarile” la superturneul din toamna.

„Vreau un Grand Slam!”

Calificarea in semifinalele de la Indian Wells (a trecut in sferturi de Casey Dellacqua, scor 6-2, 6-2) nu o multumeste pe Simona Halep, ale carei ambitii sunt mult mai mari, dupa cum singura admite: „Sunt cea mai buna jucatoare de tenis din Romania tinand cont de clasament, dar obiectivul meu este sa castig un turneu de Grand Slam. Abia atunci voi fi cea mai buna din istorie. Deocamdata, Virginia Ruzici are castigat French Open-ul de la Roland Garos. Cred ca toata lumea vrea sa fie numarul 1 mondial, dar pentru mine e mai important sa castig un Grand Slam decat locul in clasamentul WTA”.
In semifinale, Halep o va intalni vineri seara pe poloneza Agnieszka Radwanska (locul 3 WTA). „Simona are cu adevarat un sezon incredibil, la fel ca anul trecut. Am pierdut in fata ei in urma cu doua saptamani, la Doha. Nu am jucat rau atunci, dar ea a jucat incredibil. Nu am putut face nimic ca sa castig acel meci. Abia astept sa o intalnesc din nou, mai ales acum, cand si ea a ajuns in Top 5”, a prefatat duelul Radwanska.

Apreciata in USA Today

Publicatiile din America o lauda pe romanca pentru tenisul aratat la Indian Wells. „USA Today” scrie ca rezultatele Simonei nu constituie o surpriza: „Performanta asta este doar ultima dintr-o crestere rapida si remarcabila incepand cu primavara anului trecut. Incepand din luna iunie, Halep a castigat sapte turnee si a devenit cea mai noua membra a topului 10 WTA”. Aprecieri magulitoare si din partea jurnalistilor de la „Miami Herald”: „Stralucitoarea Simona a castigat cu usurinta meciul din sferturi. A sasea favorita a competitiei a distrus-o pe Casey Dellacqua”.

Incredibil: Simona ii baga bani in buzunar lui Radwanska!

Radwanska

Adversara Simonei din semifinale este imaginea restaurantului „Cheesecake Factory”, local preferat de majoritatea jucatoarelor angrenate in turneul de la Indian Wells. Contractul ii asigura polonezei Agnieszka Radwanska un procent considerabil din veniturile localului. Cine este client fidela a „Cheesecake Factory”? Simona Halep!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.024 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger