AcasăSPORTDe ce nu va cumpara niciodata Ion Tiriac clubul german de fotbal...

De ce nu va cumpara niciodata Ion Tiriac clubul german de fotbal Hertha Berlin!

Ion Tiriac este un apropiat al sportului german, el fiind, in trecut, impresarul lui Boris Becker

Cu 41 de milioane de euro, acceptand ca afaceristul roman ar fi dispus sa investeasca suma in fotbal, Ion Tiriac si-ar putea trece in portofoliu pachetul majoritar de actiuni la cele mai importante grupari din Liga 1, FC Rapid sau FC Dinamo.

Ion Tiriac este un apropiat al sportului german, el fiind, in trecut, impresarul lui Boris Becker

Vestea ca afaceristul roma Ion Tiriac vrea sa cumpere gruparea de fotbal Hertha Berlin readuce trupa de pe „Olympic Stadium” in atentia presei germane.

Jucatorii Herthei asteapta un investitor care sa le achite salariile restante

Publicatia „Berliner Morgenpost” a dezvaluit care este prima conditie pusa posibilului investitor inainte de parafarea actelor: plata tuturor datoriilor inregistrate de club si cifrate la 41 de milioane de euro!

In aceste conditii, recunoscut pentru faptul ca nu face investitii riscante si cu atat mai putin in fotbal, sport unde mai degraba se pierd decat se castiga bani, este greu de crezut ca Ion Tiriac va accepta sa se impovareze cu o echipa inglodata in datorii si care activeaza in 2.Bundesliga. Cu acesti bani, de pilda, fostul tenisman roman ar putea cumpara cele mai galonate formatii din Liga 1, doua dintre ele, Rapid si Dinamo, avand mari probleme cu lichiditatile. Potrivit „Berliner Morgenpost”, Consiliul de Administratie al Hertha Berlin se va intruni astazi pentru a analiza ofertele de cumparare a clubului.

Infiintat in 1892, clubul Hertha BSC Berlin este unul dintre cele mai importante din Germania, avand doua titluri interne si doua Cupe ale Germaniei in palmares. In prezent, formatia antrenata de olandezul Jos Luhukay ocupa locul 2 in liga secunda, cu sanse reale la promovare in 1.Bundesliga. Cei mai importanti jucatori ai Herthei sunt georgianul  Levan Kobiashvili, cehul Roman Hubnik, israelianul Ben Sahar, neamtii Peter Niemeyer si Sandro Wagner, brazilianul Ronny, americanul Alfredo Morales si tunisienii Anis Ben-Hatira si Sami Allagui.

In anii ’30, dupa reorganizarea fotbalului german, sub comanda celui de-al Treilea Reich , Hertha a fost trimisa sa joace in Liga Berlin-Brandenburg . Clubul a fost revizuit inclusiv din punct de vedere politic, presedinte fiind „uns” un anume Hans Pfeifer, membru al partidului nazist.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
629 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger