AcasăSPORTDe ce nu o finala Tecau - Mergea?

De ce nu o finala Tecau – Mergea?

Mergea si Tecau ar forma una dintre cele mai puternice echipe de dublu din lume

Dupa Florin Mergea, si Horia Tecau s-a calificat in semifinalele Turneului Campionilor, cea mai puternica intrecere de tenis a anului, gazduita in celebra sala londoneza „O2 Arena”.

Mergea si Tecau ar forma una dintre cele mai puternice echipe de dublu din lume

Dublul la tenis masculin tinde sa devina o afacere exclusiv romaneasca. Horia Tecau si Florin Mergea confirma senzationalele rezultate inregistrate la juniori – victorie la Wimbledon (2002), finala la Australian Open (2003). Si cum fratii Bryan sau Ivan Dodig si Marcelo Melo se apropie de retragerea din activitate, sansele ca cei doi romani sa domine dublul in circuitul ATP devin tot mai mari cu fiecare turneu bifat.
O confirma victoriile de la Turneul Campionilor. Florin Mergea si partenerul sau, indianul Rohan Bopanna, au fost primii jucatori calificati in semifinale, iar Horia Tecau a facut si el acelasi pas dupa ce, impreuna cu olandezul Jean-Julien Rojer, i-a expediat pe Dodig/Melo in doua seturi (6-4, 7-6). Gratie acestui succes, Tecau si Rojer si-au asigurat un cec in valoare de 146.000 de dolari si 400 de puncte ATP. Horia este prezent pentru a patra oara la Turneul Campionilor (in 2011 si 2012 a fost la Londra cu suedezul Robert Lindstedt), dar niciodata nu a trecut de faza grupelor.

„Jocul merge bine, suntem sanatosi, totul e perfect”

Pentru Horia Tecau, cel mai important este faptul ca a scapat de problemele medicale. Apt 100% din punct de vedere fizic,  constanteanul da de inteles ca este pregatit sa se bata pentru calificarea in finala: „Ne bucuram ca jocul merge bine, ca suntem sanatosi, eu nu simt deloc durere la degetul la care m-am lovit in meciul anterior. Suntem calificati in semifinale si scapam de presiunea ultimului meci, de vineri, impotriva francezilor Mahut/Herbert, dar ne dorim sa castigam si jocul ala”. Despre victoria in fata cuplului Dodig/Melo, Horia Tecau stie care a fost secretul succesului: „Am servit bine, dar am si pregatit bine meciul din punct de vedere tactic. Am alternat serviciile si miscarea la fileu, astfel incat sa ii surprindem mereu. Ne-a functionat si in primul meci, si in al doilea. In momentele importante am reusit sa servim mult cu primul serviciu si sa punem presiune pe ei”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger