AcasăSPORTDe ce este atât de greu de obținut bilete la Wimbledon?

De ce este atât de greu de obținut bilete la Wimbledon?

Există mai multe modalități de a obține bilete la Wimbledon – unde capacitatea totală este de aproximativ 42.000 de locuri – dar niciuna nu este simplă.

Prezența la Wimbledon a scăzut cu 7% în acest an, comparativ cu 2019. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere cât de greu este să obții un bilet.

Membrii Asociației Lawn Tennis Association, care guvernează tenisul britanic, ar putea opta pentru o loterie în vederea achiziționării unei perechi de bilete, așa cum s-a întâmplat înainte de pandemie.

Pentru cei care și-au amintit să opteze și au fost suficient de norocoși să primească o alocare, a urmat un proces în șase pași pentru a răspunde la o serie de e-mailuri în care li se spunea cum să cumpere bilete, apoi cum să le acceseze în aplicația Wimbledon.

Cei care le obțin, nu pot alege data, locurile sau terenul de joc. Biletele returnate pot fi cumpărate online de alte persoane, dar acestea se vând repede și nu există nicio garanție.

Există și alte modalități de a ajunge la Wimbledon, dacă banii sau timpul nu reprezintă o problemă, notează Bloomberg. Puteți solicita o obligațiune, care dă dreptul deținătorului la un loc premium în fiecare zi, timp de cinci ani consecutivi de turneu.

Prețul unei “debenture” pentru Centre Court în seria 2020-2025 a fost de 80.000 de lire sterline (care a crescut la 120.000 în luna de dinaintea turneului). Obligațiunile de pe terenul nr. 1 din acea serie au fost vândute cu 46.000 de lire sterline.

Opțiunea finală este să faci coadă –  și ce ar putea fi mai britanic? Coada pentru turneul din acest an a început vineri, iar biletele au costat numai 27 de lire. Dar numărul este limitat la 500 zilnic  pentru fiecare dintre cele trei terenuri principale.

Spre deosebire de Wimbledon, US Open, French Open și Australian Open  oferă opțiuni simple de cumpărare a biletelor.O diferență este că Wimbledon este singurul dintre cele patru turnee de Grand Slam organizate de un club privat.

All England Lawn Tennis & Croquet Club (AELTC) este unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume, cu o limită de doar 500 de membri. Își poate permite să fie.

De asemenea, trebuie să aibă grijă de sponsorii săi corporativi și de obligațiunile care plătesc pentru o experiență completă și pentru exclusivitatea evenimentului – și care, ocazional, aleg să stea la Clubul Gatsby în loc să ocupe locurile lor premium din terenurile principale.

Tenisul este încă un sport scump și exclusivist în Marea Britanie în comparație cu multe alte țări.

Anul acesta, Wimbledon este la fel de interesant ca întotdeauna de urmărit, dar și în contradicție cu încercările sportului de a fi mai puțin elitist. Sistemul prea complicat de emitere a biletelor amintește de observația lui Mark Twain: “Cu cât un obicei tradițional este mai puțin justificat, cu atât este mai greu de eliminat”. Să sperăm că Wimbledon îi va dovedi că s-a înșelat.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
537 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger