AcasăSPORTDavid Popovici, CAMPION MONDIAL și la 100 de metri! / „Racheta din...

David Popovici, CAMPION MONDIAL și la 100 de metri! / „Racheta din România”, aur și la 200 de metri! – VIDEO

David Popovici, CAMPION MONDIAL și la 100 de metri! / „Racheta din România”, aur și la 200 de metri!David Popovici, CAMPION MONDIAL și la 100 de metri! / „Racheta din România”, aur și la 200 de metri! / Sursa FOTO: facebook.com/chlorinedaddy

Înotătorul român David Popovici a devenit campion mondial și în proba de 100 de metri! „Racheta din România” este cel mai laureat sportiv de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta!

David Popovici a făcut o cursă perfectă, reușind să-și dozeze energia la început, pentru ca pe ultimii metri din bazin să declanșeze atacul decisiv.

David Popovici, aur și la 200 de metri!

Sportivul clubului Dinamo a încheiat cursa de 100 de metri cu timpul de 47:58 secunde.

Pornit de pe culoarul al 4-lea, Popovici și-a respectat statutul de mare favorit al probei de 100 de metri și în același timp s-a ținut de strategia stabilită împreună cu antrenorul său. A ținut aproape de primele locuri, iar pe final, cu numai câțiva metri înainte de finiș, a dat asaltul la locul 1, oprind cronometrul la 47:58 secunde.

Românul i-a întrecut pe francezul Maxime Grousset, clasat al doilea, și canadianul Liendo Edward, cel care a încheiat podiumul.

Cursa de 100 de metri este considerată proba regină a înotului. Iar românul David Popovici este, de azi, regele ei!

David Popovici, direct în istoria natației!

David Popovici deja și-a lăsat numele încrustat cu litere de aur în analele Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta după ce a triumfat și în finala de 200 de metri. Și nu numai că a făcut-o spulberând toate pronosticurile specialiștilor în natație, dar a bifat și un record de junior și al patrulea cel mai bun timp din toate timpurile în această probă!

În toată istoria Campioantelor Mondiale de natație, un singur înotător a izbutit să triumfe, la aceeași ediție, în ambele probe, de 100 și 200 metri liber. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, campion în 1973, la Belgrad, unde s-a organizat prima ediție a CM de înot.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
469 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger