AcasăSPORTDavid Ferrer, revelatia anului in tenis

David Ferrer, revelatia anului in tenis

David Ferrer a incheiat anul pe locul 5 mondial

Intr-un an dominat de Novak Djokovic, Roger Federer sau Andy Murray, ascensiunea spaniolului David Ferrer a trecut neobservata, dar ibericul a fost desemnat „revelatia anului in tenis”.

David Ferrer a incheiat anul pe locul 5 mondial

Chiar daca nu si-a trecut in cont victorii senzationale, David Ferrer a jucat semifinala la Roland Garros si US Open si sfert de finala la Wimbledon si a ratat de putin podiumul la Jocurile Olimpice de la Londra. In plus, ibericul este tenismanul cu cele mai multe titluri castigate – 7 (Paris, Auckland, Buenos Aires, Acapulco, Hertogenbosch, Bastad si Valencia).

Interesant este ca doar Ferrer si elvetianul Roger Federer au castigat turnee pe toate cele trei suprafete – hard, zgura si iarba. Desi a castigat 6 turnee, la fel ca Federer, sarbul Novak Djokovic s-a impus numai in competitii disputate pe hard. Conform unor statistici date publicitatii de site-ul oficial ATP, patru jucatori au castigat turnee desi nu erau favoriti: Jarkko Nieminen (Sydney, venit din calificari), Jurgen Melzer (Memphis), Tommy Haas (Halle, wildcard) si Thomaz Bellucci (Gstaad). Absenta lui Rafael Nadal, care a lipsit mai bine de sase luni din cauza unor probleme medicale, a facut ca Spania sa aiba doar 21 de finale jucate, fata de 33 in 2011. Chiar si asa, tenismenii iberici au cele mai multe turnee castigate – 14 (Ferrer 7, Nadal 4, Nicolas Almagro 2, Pablo Andujar 1). Argentinienii au castigat 8 turnee (Juan Martin del Potro 4 si Juan Monaco 4), iar sarbii s-au impus in 7 competitii (Djokovic 6 si Janko Tipsarevic 1).

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger