AcasăSPORTDau(m)na totala

Dau(m)na totala

Romania s-a prezentat la startul preliminariilor pentru C.M. 2018 cu un nou selectioner, dar asta a fost singura noutate regasita. In rest, aceeasi Marie, dar cu alta palarie: joc haotic, destrabalat, la ciupeala si fara zvac.

A fost 1-1 cu Muntenegru, la Cluj, pe un gazon mizerabil precum intregul fotbal romanesc. Frustrare pentru Christoph Daum, dar si pentru spectatorii din tribune, care la final nu intelegeau de ce Federatia plateste cel mai scump antrenor din istorie cand rezultatul este aceeasi turca.

Neamt, neamt, dar parca Daum asta e german doar cu buletinul, nimic din curajul specific teutonilor. La debutul pe banca Romaniei, herr Christoph l-a plasat pe Sapunaru in fata liniei defensive, iar dincolo de fostul rapidist a „riscat” cu Hoban, alt mijlocas certat cu faza de constructie. „Jocul mi-a lasat impresia unui antrenor neamt cu fotbal romanesc. Am ales singurul neamt care putea sa joace romaneste. O partida slaba, in care nu am aratat nimic din ceea ce ne spunea Daum ca se va intampla”, a reactionat Basarab Panduru.

Pentru un tehnician cu renumele lui, Christoph Daum a iesit corigent dupa examenul de duminica. In doua luni pe banca nationalei n-a fost capabil sa inteleaga ca Bicfalvi nu e capabil sa tina si flancul si sa patrunda si-n centru (ce naiba, doar nu-i Iniesta!), iar Sapunaru poate juca oriunde, dar pe linia de fund.

„Calificarea nu e compromisa dupa primul meci”, a mestecat selectionerul o expresie cu brevet romanesc, dupa care a flegmat un „shit happens”. E drept ca „shit happens”, dar poti sa tragi concluzia asta cand vii dupa o serie de cinci, sase victorii categorice si consecutive. Insa, cand folosesti asemenea cuvinte dupa partida de debut, denota dezinteres fata de echipa care te-a angajat si mai ales lipsa de respect vizavi de milioanele de romani care si-au pus sperantele in tine.

  • Avem o echipa nationala cu istorie si nume, dar continuam sa ne batem joc de ea
  • Christoph Daum este neamt doar cu buletinul, in realitate are aceeasi frica de fotbal ca predecesorii sai, Anghel Iordanescu si Victor Piturca
  • Cu Muntenegru, parca ne-am uitat in reluare la Romania – Albania, de la Euro
  • Vedeta de 10 milioane de euro (Nicusor Stanciu) i-a bagat in boala pe belgieni: a ratat penalty la ultima faza de joc

Gazonul, porumbeii si băiatul cu fluierul

Inca o data, „expertii” de la Casa Fotbalului si-au aratat limitele. Chestiunea gazonului de pe Cluj Arena demonstreaza diletantismul care guverneaza la Federatie, for condus de un presedinte pentru care „toti marii fotbalisti au ratat penalty-uri pe final, ceea ce inseamna ca Stanciu are tot viitorul in fata”.

Asteptam ca FRF sa anunte noul obiectiv al Romaniei: pregatirea pentru Campionatul European din 2020! Rusia e oricum urata, Putin e rau, ce sa cautam noi acolo, nu?!

„Problema este ca s-a inceput prost, adica teren prost, am mutat echipa la Cluj… Acest presedinte Burleanu, in loc sa joace la Bucuresti, unde era si gazonul bun, si 55.000 de oameni in tribune…”. Constatarea ii apartine lui Dumitru Dragomir si ea contine un sambure de adevar. FRF s-a incapatanat sa pastreze meciul pe Cluj Arena desi dezastrul provocat de participantii la UNTOLD era vizibil si din Dealul Feleacului. Gurile rele vorbesc, insa, despre un fel de obligatie pe care Razvan Burleanu ar avea-o fata de Vasile Dincu, vicepremierul care i-a fost profesor in scoala de cadre. Dar astea-s doar barfe, noi nu le dam crezare, suntem convinsi ca intre seful FRF si inca omul numarul 2 din Guvern nu poate fi vorba de o relatie bazata pe interese ascunse, unele chiar financiare.

Totusi, in aceasta ecuatie isi face loc cu insistenta un nume, Mircea Craciun. Personaj tot mai prezent in viata Clujului si in special la licitatiile organizate de primarul Emil Boc, patronul firmei Eco Garden s-a comportat ca un profesionist adevarat. Sau nu? Iata ce scria „Gazeta Sporturilor” cu numai cateva ore inainte de startul partidei Romania – Muntenegru: „Patronul firmei care trebuia sa se ocupe de gazon, Mircea Craciun, a plecat in concediu! Surse din cadrul FRF au sustinut ca «desi gazonul a fost reinsamantat, rezultatele au intarziat sa apara si asta pentru ca noaptea porumbeii veneau si mancau semintele! Ziua, paza era asigurata de un baiat care trebuia sa dea ture pe pista si sa sperie porumbeii cu un fluier»”. Cum, insa, baiatul angajat de Eco Garden era platit la 8 ore, seara el pleca acasa, iar porumbeii isi faceau de cap, ciugulind semintele de pe Cluj Arena. Distractie a fost cu observatorii UEFA, care atunci cand au ajuns la stadion nu intelegeau de ce alearga un individ in jurul terenului, fluierand intruna. „Bineinteles ca cei de la UEFA au venit cu un simplu aparat de bruiaj si au rezolvat problema porumbeilor”.

Dragomir: „Neamtul asta e sexy, arata bine”

Fostul presedinte al LPF crede ca vina pentru startul ratat de campanie apartine in exclusivitate conducerii FRF.

Dumitru Dragomir este de parere ca neamtul Daum nu putea face mai multe in conditiile date, cu fotbalisti blazati si o Federatie diletanta. „Ce vina are antrenorul asta, saracul? Nu are nicio vina (…) Daca Sapunaru joaca pe postul de coordonator, la mijlocul terenului, va dati seama… El trebuia sa joace pe postul lui. Dar astea sunt problemele antrenorului. E treaba lor, pe mine nu ma mai intereseaza atat de mult, decat ca sunt nationalist, ca sunt roman si vreau sa castige nationala in permanenta. Dar, ca sa il acuz acum pe Daum, nu! Eu incredere am numai in nevasta-mea, in fiul meu, ce incredere sa am in Daum? Nu l-am cunoscut in viata mea. E sexy, e frumos, arata bine, dar de ce ma intrebati daca am incredere in el? Cei care l-au angajat trebuie sa aiba incredere in el, nu eu”, a declarat „Corleone” ieri, pe treptele Tribunalului Bucuresti, acolo unde a venit pentru un nou termen in procesul dezafilierii FC Universitatea Craiova.

10 milioane pe un jucator care rateaza de la 11 metri?!

Belgienii sunt socati de cate de slab a putut juca Nicusor Stanciu in Romania – Muntenegru. Fostul stelist este cel mai scump jucator transferat vreodata de Anderlecht Bruxelles, iar duminica el a ratat de la 11 metri, la ultima faza a meciului, un gol ce putea aduce victoria „tricolorilor”.

Prestatia sa a fost motiv de ironii pe contul de Twitter al fanilor lui Anderlecht. „Pentru aceia care s-au gandit ca Stanciu nu isi are locul la Anderlecht: tocmai a ratat un penalty in Romania – Muntenegru”, a scris cineva, in timp ce alti doi dau vina pe scouterii lui Anderlecht: „Bun scouting, Anderlecht! Stanciu a ratat un penalty pentru Romania, asa ca se potriveste perfect culorilor violet si alb”, respectiv: „Anderlecht a platit 10 milioane de euro pentru un jucator care rateaza un penalty pentru tara sa in ultimul minut”.

author avatar
National
333 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca era de la Steaua Romania avea 2-0 la pauza. Fara Adi Popa si Cjhipciu si Tanase, nu merge mijlocu, ba, fraerilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger