AcasăSPORTDaum a venit sa inhate milionul!

Daum a venit sa inhate milionul!

Nu mai este niciun secret, alegerea Federatiei Romane de Fotbal se numeste Christoph Daum, controversat tehnician german care ieri, in jurul pranzului, a sosit la Bucuresti cu o cursa de linie.

Insotit de un avocat (Daum nu are impresar, isi negociaza singur contractele), viitorul selectioner s-a intalnit aseara cu „greii” de la FRF, presedintele Razvan Burleanu si „locotententul” sau, Gabriel Bodescu.

Nu a fost nevoie sa aflam cum s-au derulat tratativele caci detaliile tehnice le prezentase „Bild”, la prima ora a diminetii: contract valabil pana in 2018, dupa C.M. din Rusia (nu stim daca are obiectiv calificarea la turneul final!), cu un salariu de 1,1 milioane euro pe an! De aproape trei ori cat castiga fostul selectioner, Anghel Iordanescu, platit cu 400.000 de euro (presa a scris ca „Tata Puiu” a fost cel mai prost remunerat antrenor de la Euro 2016).

La fel ca Daum, si „secundul” sau este un somer de lux: belgianul Rudi Verkempinck are 50 de ani si i-a fost asistent neamtului la Bursaspor, ultima echipa la care cei doi au antrenat, in 2014. Colaborarea dintre Daum si Verkempinck dateaza din perioada Brugge (2011-2012) si se poate spune ca, practic, ei au o experienta impreuna de nici macar doua sezoane complete!

Florin Prunea: „Neamtului asta ii place doar sa traga pe nas”

Sunt semnale ca sedinta Comitetului Executiv din aceasta seara se anunta una incendiara. Din cate se zvoneste, mai multi membri vor vota impotriva propunerii lui Razvan Burleanu si chiar este posibil sa se ajunga la boicotarea sedintei.
Florin Prunea, membru in C.Ex., l-a desfiintat pe Christoph Daum, afirmand ca Romania nu are nevoie de un antrenor somer care din 2009 incoace a lucrat part-time la 4 cluburi: Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge si Bursaspor. „Este o miscare de imagine, conducerea FRF doar asta stie sa faca. Nimic concret, nimic in profunzime. Ce trofee are domnul Daum? Despre ce vorbim aici? Lui Daum ii place doar sa traga pe nas, hai sa fim seriosi! Noi vorbim de certitudini. Pai, ce formatii a antrenat Daum in ultimii ani? Plus ca el nu a condus niciodata o echipa nationala”, a spus Prunea.

CHRISTOPH DAUM IN ULTIMII 7 ANI

  • iunie 2009 – iunie 2010: semneaza pe 3 ani cu Fenerbahce, dar este demis dupa numai un singur sezon;
  • martie 2011 – mai 2011: rezista doar trei luni la Eintracht Frankfurt, fiind dat afara dupa numai 7 meciuri (trei remize si patru infrangeri);
  • noiembrie 2011 – mai 2012: sta doar un retur de sezon la Club Brugge, belgienii ii dau drumul sa plece fara niciun fel de regrete;
  • august 2013 – martie 2014: nu duce la bun sfarsit mandatul pe banca lui Bursaspor, fiind demis cu o luna inainte de incheierea campionatului;

aprilie 2014 – prezent: somer

author avatar
National
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger