AcasăSPORTDanny Murpy, fosta glorie a lui Liverpool, dependent de cocaină!

Danny Murpy, fosta glorie a lui Liverpool, dependent de cocaină!

Povestea tristă tristă a unuia dintre cei mai tehnici mijlocași din istoria lui Liverpool. A jucat contra Rapidului, în 2000, în meciul în care Liverpool s-a impus cu 1-0 la București. Este vorba despre Danny Murphy, fosta legendă a lui Liverpool, care a vorbit deschis despre dependența de cocaină și cât de rău a ajuns din cauza drogurilor. Simțea că nu poate trăi fără substanțe, spune chiar fostul fotbalist.

Acum are 47 de ani și s-a retras total din sport, dar în tinerețe a avut o carieră strălucitoare. A petrecut 7 ani pe Anfield, câștgând cu Liverpool Cupa UEFA, FA Cup și Cupa Ligii. Apoi a jucat pentru Charlton, Tottenham și Fulham.

După ce și-a pus ghetele în cui în 2013, după o carieră de 20 de ani, viața lui Danny Murphy a luat o întorsătură urâtă. S-a întâlnit cu drogurile, în special cu cocaina și de atunci nimic nu a mai mers bine.

Fostul international englez a vorbit recent într-un podcast despre coșmarul dependenței de droguri. „Pentru o perioadă am fost dependent de droguri, și am ajuns în punctul în care credeam că nu sunt în stare de nimic fără ele.

Pentru mine cea mai rea era cocaina, am avut o perioadă în care am consumat cocaină și am fumat iarbă. Nu eram alcoolic. Puteam să stau într-o casă cu alcool și să nu beau”, a declarat el.

Murphy susține că în faza incipientă, poți ține lucrurile în frâu, dar cu fiecare gram consumat ești și mai aproape de o tragedie. „Orice drog sau dependență, o gestionezi inițial. Poți să o faci o dată pe săptămână, de două ori pe săptămână, apoi totul escaladează rapid. Când am cerut ajutor, m-am pus în jurul oamenilor care trecuseră prin asta”, a mai spus fotbalistul.

Acum a renunțat la droguri și are o viață normală. Este prezentator al unei emisiuni sportive, dar, pentru a-și recăpăta viața, a fost nevoie de eforturi mari și ajutor specializat. „Am făcut puțin din ambele (terapie și ședințe de grup pentru a obține ajutor”, a spus fostul mijlocaș englez.

author avatar
Mihail Ioan
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger