AcasăSPORTDaniel Ghita se bate pentru un nou titlu mondial

Daniel Ghita se bate pentru un nou titlu mondial

Daniel Ghita, luptatorul roman de K1, ar putea deveni pe 12 octombrie, la Chicago, noul rege mondial al sporturilor de contact, in cazul in care se impune in cele doua meciuri pe care ar trebui sa le dispute.

Ghita este implicat intr-o piramida de patru luptatori, iar invingatorul va deveni campionul mondial de K1 la categoria grea, in versiunea Glory. Centura a devenit disponibila dupa retragerea din activitate a legendarului Semmy Schilt.

In semifinale, Ghita il va infrunta pe brazilianul Anderson Braddock Silva. Romanul are toate atuurile pentru o victorie de rasunet, dar trebuie sa ramana atent, Silva fiind o nuca extrem de greu de spart.

Cu aproape 6 ani mai tanar decat Ghita, brazilianul are, deja, 46 de meciuri in palmares, dintre care a castigat 36, majoritatea prin knock-out. Anderson Braddock Silva are victorii interesante la Stefan Leko, Freddy Kemayo sau Hesdy Gerges, toti batuti prin knock-out, dar a clacat cam de fiecare data cand a dat peste un adversar de „Liga Campionilor”.

In cazul in care trece de Silva, Ghita s-ar putea bate cu centura pe masa contra unui adversar care i-a dat mari batai de cap in ultima perioada, turcul Gokhan Saki.

„Rebelul” Saki trebuie sa treaca de olandezul Rico Verhoeven pentru a ajunge in finala, dar palmaresul il recomanda drept marele favorit al turneului.

Desi este cu 13 centimetri mai scund decat Ghita, Saki l-a batut de doua ori pe roman, pana acum, ultima data facandu-l knock-out la Istanbul, in aprilie anul acesta, intr-un meci ce a curs intr-o singura directie.

author avatar
Cristi Ionita
987 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger