AcasăSPORTDaniel Ghita este nr. 2 mondial in K1! Romanul a pierdut ...

Daniel Ghita este nr. 2 mondial in K1! Romanul a pierdut finala cu Semmy Schilt

SPP-istul a trecut de brazilianul Jonathan Diniz in optimi, iar in sferturi l-a desfiintat pe tunisianul Mourad Bouzidi. Semifinala cu Ben Saddik a durat 10 secunde dar n-a rezistat nici macar o repriza in fata lui Semmy Schilt.
Daniel Ghita a inceput in forta „piramida” K1 de la Tokyo, Dream 18 Glory 4 Tokyo. Chiar daca a avut nevoie de o repriza suplimentara, in lupta din optimi cu brazilianul Diniz, Ghita a aratat ca are clasa si este pregatit pentru fazele avansate ale competitiei.
In optimi au cazut nume grele ale K1, olandezii Zimmerman si Peter Aerts, fiind invinsi de Ben Saddik, respectiv Mourad Bouzidi, adversarii de pe partea de tabloul a romanului. In sferturi, primul meci a fost al campionului mondial Semmy Schilt, care si-a asigurat un loc in semifinale dupa ce a trecut usor de compatriotul sau Rico Verhoeven. Turcul Gokhan Saki a trecut de brazilianul Anderson Silva, iar belgianul Jamal Ben Saddik a dat de pamant cu Remy Bonjaski si s-a calificat in semifinale. Daniel Ghita (31 de ani)   a terminat inainte de limita sfertul de finala cu Mourad Bouzidi  iar in semifinale l-a distrus pe Ben Saddik in doar 10 secunde, dupa o lovitura de picior la ficat.
Finala a disputat-o in compania temutului Semmy Schilt (39 de ani), cu care se mai luptase o singura data, olandezul invingandu-l la Seul, in 2009. Romanul s-a miscat bine la inceputul meciului, din coltul sau auzindu-se incurajarile antrenorului sau olandez, Gordon Gordeau: „Trebuie sa crezi in tine! Ai grija in partea stanga!”. Ghita s-a ferit cat a putut, dar cu 20 de secunde inainte ca prima repriza sa se incheie, un high-kick de picior stanga l-a pus la podea, iar arbitrul l-a declarat invingator pe Semmy Schilt, prin KO. Olandezul a luat marele premiu, in valoare de 400.000 de dolari, iar Daniel Ghita a incasat un cec in valoare de 100.000 de dolari si a devenit numarul 2 mondial, in K1.
author avatar
Sebastian Stan
1.737 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger