AcasăSPORTDanezul Kessler il provoaca pe neamtul Stieglitz

Danezul Kessler il provoaca pe neamtul Stieglitz

Mikkel Kessler vrea sa recucereasca o centura cu diamante

Refuzul pugilistului scandinav de a lupta cu detinatorul titlului IBF deschide calea spre un meci Lucian Bute – Carl Froch.

Mikkel Kessler vrea sa recucereasca o centura cu diamante

Vesti proaste pentru cei care asteptau o lupta intre Bute si Kessler la sfarsitul acestui an. Pugilistul danez prefera sa urce-n ring cu neamtul Robert Stieglitz, campionul lumii la WBO. Devenit challenger-ul obligatoriu la centura cu diamante, danezul spera sa dea marea lovitura la nici un an de la revenirea in circuit. In acest context, pentru Lucian Bute se deschide calea catre un duel de vis, la Las Vegas, impotriva englezului Carl Froch, unul dintre cei mai spectaculosi si mai apreciati boxeuri de pe planeta, la categoria supermijlocie.

„Showtime” aplauda fuga lui Mikkel

Probabil ca marii beneficiari ai retragerii lui Kessler din aceasta afacere sunt americanii de la „Showtime”. Gigantul media din SUA are contract de exclusivitate cu Lucian Bute, iar o lupta a romanului cu danezul le-ar fi ridicat problema locatiei si a audientei, de vreme ce Kessler nu este un pugilist respectat/ cerut de publicul de peste Ocean. Pe de alta parte, printr-o strategie de marketing bine gandita, un meci Bute – Froch ar putea rivaliza ca audienta cu o lupta pentru titlul mondial al greilor. Carl Froch este calificat in finala turneului „SuperSix”, unde-l va intalni pe americanul Andre Ward. Ambii boxeuri l-au provocat pe Lucian Bute, dorindu-i centura cu diamante IBF.

Si-a bagat coada Wilfried Sauerland?

Stieglitz a pierdut in fata pugilistilor Berrio si Andrade, doua dintre victimele lui Bute

Canadienii banuiesc ca frica a stat la baza refuzului lui Mikkel Kessler de a boxa cu Lucian Bute. Danezul este impresariat de Wilfried Sauerland, unul dintre cei mai influenti promotori din lume (printre altii, ii reprezinta si pe Arthur Abraham si Nikolai Valuev, iar in trecut a lucrat cu Axel Schultz). Dorinta lui Sauerland este de a avea un campion mondial pana la finalul lui 2011, astfel ca a facut tot posibilul pentru a-l propulsa pe Kessler challenger la centura WBO. Firesc, danezul are mai multe sanse cu germanul Robert Stieglitz decat cu romanul Lucian Bute. De remarcat ca neamtul a suferit doar doua infrangeri in cariera, in fata lui Librado Andreade si Alejandro Berrio, ambii fiind facuti KO de campionul roman.

 

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger