AcasăSPORTDanemarca si Norvegia sunt istorie! Brazilia e campioana mondiala la handbal feminin

Danemarca si Norvegia sunt istorie! Brazilia e campioana mondiala la handbal feminin

Nationala feminina de handbal a Braziliei a castigat, duminica seara, Campionatul Mondial din Serbia, dupa ce s-a impus, cu 22-20, in finala disputata impotriva echipei gazde.

Brazilia a inceput in forta confruntarea de la Belgrad, disputata in fata a 20.000 de spectatori, si a condus cu 3-1 inca din primele minute. Sud-americancele au controlat jocul in totalitate, sarboaicele nereusind decat sa egaleze in cateva momente.

Dupa un final dramatic, in care Dragana Cvijic, vedeta Serbiei, a ratat ocazia de a restabili egalitatea la 21, Ana Paula Rodrigues a marcat golul „victoriei”, inchizand tabela la 22-20 pentru Brazilia.

Este pentru prima data in istorie cand Brazilia castiga Campionatul Mondial de handbal feminin, cel mai bun rezultat al sud-americancelor de pana acum fiind locul 5 la Mondialul din 2011, cand chiar au gazduit turneul final.

Interesant este ca Brazilia a castigat turneul final cu victorii pe linie, noua din noua. Printre altele, sud-americancele au batut pe Danemarca si pe Serbia de cate doua ori si o data pe Ungaria.

In plus, este pentru prima data din 1995 incoace cand o echipa din afara Europei castiga turneul final. Acum 18 ani, Coreea de Sud castiga turneul final din Austria si Ungaria, dupa 25-20 cu Ungaria.

Nationala Romaniei, eliminata in faza optimilor de finala de catre echipa Poloniei, a incheiat competitia pe locul 10, conform site-ului oficial al competitiei. Singura jucatoare remarcata din lotul echipei noastre a fost Paula Ungureanu, care a incheiat pe locul 10 in clasamentul celor mai buni portari.

author avatar
Cristi Ionita
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger