AcasăSPORTDanalache, cu spatele e periculos!

Danalache, cu spatele e periculos!

Remus Danalache a repetat gestul fostului jucator al progresului l-a adresa lui Andrei Chivulete

Mihai „Tutu” Bulancea a facut acelasi gest precum goalkeeperul Vointei Sibiu, in 1979, la un meci din Divizia B, dintre Progresul Bucuresti si Rapid.

Remus Danalache a repetat gestul fostului jucator al progresului l-a adresa lui Andrei Chivulete

Forma de protest a portarului de la Vointa Sibiu, Remus Danalache, din partida cu Petrolul (scor 4-1), a fost intoarsa pe toate partile. Goalkeeperul chiar a declarat: „Din cate stiu, gestul meu e unic in fotbalul mondial! Niciun portar nu a mai procedat ca mine”, a precizat Danalache, duminica seara. Totusi, in istoria fotbalului romanesc a mai existat un caz similar, la o partida televizata de postul national de televiziune, in 1979, intr-o confruntare Progresul – Rapid.

Bulancea i-a intors spatele lui Igna

Mihai Bulancea nu a fost de acord cu deciziile lui Ioan Igna si a stat cu spatele la executia penaltiului

Chiar daca meciul dintre cele doua echipe bucurestene s-a disputat in Divizia B si, pe deasupra, era transmis si la televizor, Stadionul „23 August” a fost arhiplin. Martorii de atunci sustin ca arbitrul de centru, Ioan Igna, a „ajutat” la greu Rapidul, formatie care se lupta sa revina in primul esalon. La un penalty acordat de Igna in favoarea feroviarilor, Mihai Bulancea a protestat impotriva deciziei, intorcandu-se cu spatele in momentul executiei. Scorul final a fost de 5-1 pentru giulesteni, dar gestul lui „Tutu” a ramas, mai cu seama ca el a fost facut in timpul unui regim care nu permitea asemenea manifestari. Destinul „eroului” de la Progresul s-a curmat brusc. La nici 28 de ani, in 1985, Mihai Bulancea inceta din viata, dupa o lupta inegala cu SIDA, o maladie care avea sa faca ravagii.

author avatar
Sebastian Stan
1.024 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger