AcasăSPORTDan Petrescu, tot mai aproape de "nationala" Rusiei

Dan Petrescu, tot mai aproape de „nationala” Rusiei

Anuntul vine pe fondul cautarilor demarate pentru gasirea unui selectioner care sa-l inlocuiasca pe Dick Advocaat, revenit in Olanda pe banca lui PSV Eindhoven.

Dan Petrescu este foarte aproape sa preia "nationala" Rusiei

Presa din Rusia a fost cea care l-a propus pe Dan Petrescu pentru postul de selectioner, iar Federatia pare sa tina cont de sfaturile jurnalistilor. Presedintele Vyacheslav Koloskov a declarat pentru „Sovietsky Sport” ca tehnicianul roman se afla pe lista conducatorilor de la Moscova, alaturi de italianul Luciano Spalletti, «principalul» lui Zenit St.Petersburg. „In primul rand, este important sa intelegem ce ne dorim. Vrem un antrenor care sa fie dedicat fotbalului 24 de ore din 24, un antrenor care sa nu aiba legatura cu vreun om politic sau vreun oligarh. Asadar, vrem un tehnician independent, care sa nu raspunda la comenzile cuiva. Si mai trebuie sa fie un om de fotbal. Un om care sa fi trecut prin toate fazele, jucator, antrenor la o echipa de liga secunda, antrenor la o echipa de prima liga. Numai astfel de oameni au dreptul sa conduca nationala. Aceste conditii sunt intrunite de Valery Gazzaev, Nikolai Pisarev, Anton Kobele, Alexander Borodyuk, iar dintre straini exista doua nume: Petrescu si Spalletti. Cei doi sunt singurii straini care pot antrena nationala Rusiei”, a aratat Koloskov. Rusia a ramas fara antrenor dupa Euro 2012, olandezul Dick Advocaat parasind echipa nationala in urma ofertei primite de la PSV Eindhoven.

Dan Petrescu lucreaza in Rusia din 2010, an in care a fost numit antrenor la Kuban. In chiar primul sezon, a reusit promovarea din liga a doua cu echipa fanion a regiunii Krasnodar si a jucat chiar in play-off-ul pentru titlu – cea mai mare performanta din istoria clubului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger